Банер
МАТЕРЬ СВА..jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Кал и имунитет
Написано от Стоян Захариев   
Сряда, 04 Април 2007 00:00
Търкалянето в калта може да бъде полезно
Търкалянето в калта може да бъде полезно не само за имунната система, но и за повдигане на настроението. Така поне смятат британски учени.



Има доста истории за това как “полезните бактерии”, които обикновено се намират в земята, като че ли помагат отново да усетиш вкуса към живота при хора с най-тежки заболявания, включително рак на белите дробове. И ето че специалисти от университета в Бристъл решили да проверят доколко приказките съответстват на действителността. И започнали с тези бактерии да лекуват мишки. Вследствие на това станало ясно – в мозъка на животните се изработва допълнително количество серотонин, съобщават учените в специализираното списание “Neuroscience”. Забележително е, че действието на съвременните антидепресанти се основава на активизирането на произвеждането от организма на точно това вещество на щастието. А недостатъкат на серотонин, смятат учените, води до поява на депресия у хората. Специалистите от Бристъл признават: все още е рано директно да се твърди, че бактерията Mycobacterium vaccae, която стимулира невроните на серотонина, е природен антидепресант и в тази насока трябва да се поработи още. “Изследването ни помага да разберем как организмът общува с мозъка и защо здравата имунна система е толкова важна за поддържането на психическото здраве”, казва доктор Крис Лори, ръководител на експеримента. “Така че трябва сериозно да се замислим не трябва ли по-честичко да се търкаляме в калта”, добавя той. Изследвания в тази област провеждат и канадски учени. В университета в Джорджтаун наскоро се изясни, че серотонинът се предава между ключовите клетки в имунната система и че това вещество има способността да активира имунната реакция на организма срещу едно или друго събитие. А това позволява да се предположи, че серотонинът може да възстанови здравата имунна система у хора, страдащи от депресия и лесно се заразяват от всякакви инфекции. От друга страна възможно е също серотонинът и базираните върху него антидепресанти да успеят дотолкова да активизират имунната система, че да се включи “автоимунитетът” и организмът да започне да атакува сам себе си. “Засега не знаем как подобни вещества се отразяват на имунната система”, обяснява водещият канадски изследовател Джерард Ахърн. “Така че сме длъжни да изясним каква точно роля играе серотонинът във функционирането на имунните клетки”, отбелязва той.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .