Банер
Image_4813049_407.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Слънцето носи главната отговорност за глобалното затопляне
Написано от Маг Селена   
Неделя, 22 Юли 2007 00:00
Според Хабибулло Абдусаматов само незначителна част от наблюдаваното повишаване на температурата може да е свързана с парниковия ефект, предизвикан от общия ръст на концентрация на въглеродния окис в атмосферата. Учени от лабораторията за космически изследвания на Главната (Пулковска) астрономическа обсерватория към Руската академия на науките откриха двувековно циклично изменение на слънчевото греене, което, според тях, оказва определящо влияние на промяната на климата на Земята.

"Ние установихме, че през последните няколко хилядолетия е съществувала несъмнена пряка връзка между двувековните циклични вариации на слънчевото греене и промяната на глобалната температура на Земята" - каза за РИА "Новости" Хабибулло Абдусаматов, завеждащ лабораторията.

Според него учените са изследвали влиянието на 11-годишните и 200-годишните циклични промени в греенето на Слънцето върху изменението на климата на Земята. Установили са, че влиянието на 11-годишните вариации на греенето се уравновесяват и практически не се проявяват благодарение на термичната инерция на Световния океан.

"При двувековните циклични вариации обаче в интензивността на слънчевото греене непосредствено влияние върху промените в климата на Земята с изоставане с 15-20 г. заради термичната инерция на Земята. Слънцето носи главната отговорност за промяната на климата" - твърди Хабибулло Абдусаматов.

Ученият отбелязва, че цикличното двувековно изменение на слънчевото греене оказва влияние не само на климата на нашата планета, но и определя наблюдавани паралелни затопляния на Марс и на други планети от Слънчевата система. Според учения откритата закономерност позволява да се говори, че приблизително към средата на този век на Земята ще настъпи голямо застудяване, обусловено от естественото намаляване на потока на слънчевото излъчване.

Това застудяване може да прилича на застудяването, наблюдавано през 1645-1715 г. в цяла Европа, Северна Америка и Гренландия по време на маундеровския минимум на слънчевата активност. Тогава в Лондон е замръзнала Темза, в Париж - Сена, а в Холандия - всички канали, а в Гренландия, която в превод означава Зелена земя, част от селищата били изоставени след настъпването на ледниците.

Хабибулло Абдусаматов отбелязва, че още в средата на 90-те години на миналия век Слънцето е навлязло в стадий на бавно намаляване на греенето. Наблюдаванато сега глобално затопляне на климата на Земята ученият обяснява с това, че нашата планета "подобно на нагрят тиган" все още излъчва топлината, натрупана през ХХ век.

Освен това според учения откритата закономерност може да послужи като доказателство за това, че наблюдаваното повишение на концентрацията на въглероден окис в атмосферата не може да оказва решаващо влияние за значима промяна на климата на Земята.

Според Хабибулло Абдусаматов само незначителна част от наблюдаваното повишаване на температурата може да е свързана с парниковия ефект, предизвикан от общия ръст на концентрация на въглеродния окис в атмосферата.

Хабибулло Абдусаматов подчертава, че че неочакваното за климатолозите начало на изстиване на горните слоеве на световния океан е явно доказателство, че глобалният топлинен максимум на Земята вече е достигнат.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .