Банер
jQsjxWRg8tE.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Изберете си умно слънчеви очила
Написано от Румяна Алексиева   
Четвъртък, 31 Май 2007 00:00
Големи очила, малки очила, с камъни, кожени дръжки, като на Виктория Бекъм, като на колежката... очила всякакъв вид и за всеки вкус.

Но преди да се хвърлите в поредната модна „очилата“ истерия, вижте някои от най-често задаваните въпроси при избора на очила и направете най-доброто за здравето си, не само за външния си вид.

Само тъмните стъкла ли предпазват очите?

Заблуда е да се мисли, че колкото по-тъмни са очилата, толкова по-добре предпазват от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето.

Това, което трябва да проверите, е до колкото очилата не пропускат ултравиолетови лъчи. Има модели на диоптрични очила, т.е с прозрачни стъкла, които също предпазват от вредните лъчи.

Какви стъкла да си избера?

Има различни видове стъкла, в зависимост от материалите, от които са изработени.

Най-подходящи са тези от т.нар органично стъкло, защото са леки и в същото време не се драскат.

Важно е да обърнете внимание какво пише на етикетчето на очилата. Там трябва да фигурира категорията и спирането на ултравиолетовите лъчи в проценти.

Как се избира качествена защита?

Производителите на очила разделят продуктите си в различни категории – от 0 до 4. В най-ниската категория са очилата с най-малка защита, които имат по-скоро естетични функции.

Категория 4 трябва да носят всички скиори и сърфисти, защото отблясъците от снега или морската вода увеличават вредата на очите.

Когато погледнете през слънчевите очила, не трябва да виждате цветовете променени, нито пък предметите да се приближават или отдалечават от вас.

Ако образът се изменя, това означава, че очилата не са качествени.

Можете да проверите дали настоящите ви слънчеви очила са добри, като погледнете през тях схема с цветовете.

Ако няма промяна, значи всичко е наред.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .