Банер
1266000339_svatogor_t.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Фън Шуй: Петте елемента – какво представляват те и как да ги използвате
Написано от Катерина Найденова   
Петък, 26 Септември 2008 12:16

фън шуйНай-добрият начин да промените към по-добро живота си е да внесете в него енергиите на специфичните фън шуй цветове – в зависимост от желаните резултати.

Цветовете сами по себе си са много силен елемент, тъй като в същината си те представляват светлина – повечето помещения имат недостиг на светлина, която можете да внесете именно чрез цветовете.

Един от основните принципи на фън шуй е принципът на петте основни елемента – Дърво, Земя, Метал, Вода и Огън. Тези елементи взаимодействат помежду си по определен начин, които като общо понятие се определят в 2 групи: продуктивни цикли и деструктивни цикли. Всеки фън шуй елемент се свързва с определен цвят – всъщност този цвят е най-лесният начин да използвате всеки от петте елемента, за да внесете хармония в дома си.



Ето и накратко описанията на петте елемента:

ДЪРВО – Зелено, Кафяво
ЗЕМЯ – Светложълто, Пясъчно/ Землисто, Светлокафяво
МЕТАЛ – Бяло, Сиво
ВОДА – Синьо, Черно
ОГЪН – Червено, Яркожълто, Оранжево, Лилаво

Познанието за това как да използвате даден цвят, за да засилите и балансирате хармонията в заобикалящата Ви среда, може да бъде сложен процес. Има обаче няколко базисни принципа в това отношение. Правилното поставяне на цветовете се определя от картата Ба-гуа – енергийната фън шуй карта на Вашия дом.

фън шуй


Така например енергията на южния сектор е свързан със славата и признанието – дори по-скоро със "светлината или вътрешния огън". Това е свързано с образа, с който се представяте пред другите и с който те Ви възприемат като личност. Фън шуй елементът, който е свързан с посоката Юг е огънят, заедно с цветовете, които го символизират. Тъй като Вие надали искате да "изгасите" своя вътрешен огън, трябва да избягвате "водните" цветове (синьо и черно) в този сектор.

фън шуйЗеленият цвят е идеално решение за подобряване на здравето и балансиране на семейния живот, особено когато е използван в източния сектор на дома Ви. Синьото пък е добър избор за северния сектор, където Ви помага с плановете, свързани с кариерата, или в секторите Изток (Здраве/ Семейство) и Югоизток (Просперитет/ Богатство) – там то "полива/ подхранва" елемента Дърво. Жълтото, поставено в сектор Юг помага за прекарването на приятно време в добра компания, а чисто белият цвят в сектор Запад Ви подкрепя в творческата дейност.

Преди обаче да използвате даден цвят като "лек" (амулет/ предпазен символ) за определен проблем, изследвайте добре как се променя светлината в даденото помещение през отделните часове на деня, както и как се съчетава той с околната среда – мебели, декорация, изкуство и прочее. Всички тези елементи трябва да са в хармония, а не да "спорят" помежду си и да се "борят" за Вашето внимание.

 

Източници: fengshui.about.com; comfort.bg



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .