Банер
10599179_10203574076624485_4834538729582980488_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Календарът на маите разчита нашето бъдеще?
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 09 Септември 2008 08:39
Една от най-мистериозните загадки, пред които някога се е изправяло човечеството е цивилизацията на маите, населявали някога земите на Централна Америка от 3500 г. пр. н.е. до 1500 сл. н.е.

Те са изчезнали също толкова мистично, както са се появили. Няма конкретни данни затова защо са напуснали градовете си, къде са се отзовали, как са се изпарили от лицето на земята. Това е цяла нация, градовете им са запазени непокътнати векове.

Това е била една от най-напредналите цивилизации по отношение на знанията за времето, астрологията, математиката. Те са изобретили първи нулата, а техният календар е най-точният на планетата. Той включва много времеви цикли относно Вселената и Слънчевата система. Хронологичните познания на този народ били удивителни. Някои от тях все още предстои да се разгадаят.

7969_1.jpgТе са създали прецизен календар, разделен на цикли. Началото на годината у маите започва на 22 декември - деня на зимното слънцестоене, а продължителността на годината според техните астрономи е 365,242129 денонощия. Да съпоставим тази продължителност с продължителността на годината в Григорианския календар, който използваме сега, а именно 365,242500 денонощия. Точността е удивителна. А това, което плаши най-много всички ни е, че този календар, чието начало е поставено 16, 4 милиарда години преди самия взрив и който проследяява в безупречни точни дати всички събития белязали живота на планетата ни от тогава досега, има крайна дата - 23.12.2012 г.

Около маите тъне неразгадаема мистерия. Какво точно гласи предсказанието на мъдреците им, относно 23 декември 2012 година? Как е възможно да се построят градове, съобразени толкова прецизно със законите на астрологията? В Чичен-Ица например, древните строители използвали при построяването на всяка пострийка особен акустичен ефект, усилващ и най-тихите звуци. Двама души, единият от които е застанал в Северния храм, а другият - в Южния, намиращ се на 150 метра от него, могат да беседват съвсем спокойно, без да напрягат глас. При това никой друг, освен ако не е застанал до тях, не може да чуе разговора им.

7969_2.jpg

Друга забележителност е пирамидата "Кукулкан" с височина 25 метра. Към храма на върха й водят четири широки стълби, всяка с 91 стъпала. Общият брой на стъпалата плюс платформата на върха е 365 - т.е. броя на дните в годината. Това не е случайно съвпадение. Пирамидата е строго ориентирана спрямо четирите посоки на света. В резултат на тази изключителна точност на ориентация и особената й форма, два пъти в годината тайнствено явление смайва света. В дните на пролетното и есенното равноденствие, в определен час, засечен сякаш с хрономентър, на стъпалата на северната стълба се появява изображение на гигантската "Свещена Змия", образувано от триъгълни светлини и сенки, което започва да пълзи бавно към основите на пирамидата. Това изумително зрелище продължава 3 часа и 22 минути. Ако пирамидата била обърната само на един градус в страни, тази удивителна игра на светлина и сенки, не би се появила никога.

Прословутият кристален черепДруг изумителен екземпляр е черепът, намерен от Фредерик Мичел-Хеджис. Това е идеално копие на череп в естествена големина, тежащ 5 кг., 190 гр., изработен от цял къс планински кристал. Истинско чудо е, че до сега черепът не се е пръснал на парчета поради вътрешните дефекти (множество жилки и мехурчета), които дори не са се отразили на повърхността. Тя е идеално гладка. През 1970 г. черепа бил подложен на прецизен анализ в кристало-физическата лаборатория на фирмата "Hewlett-Packard". Изследванията показали, че направата му не би могла да се осъществи даже с лазер, без да бъде разтрошен. Освен това, на повърхността му не била откритадори микроскопична следа от инструмента, с който е бил направен. Учените заявили, че нито една съвременна технология, не може да създаде подобен предмет.

И така, след тези смяйващи открития, въпросният календар на маите също поразява не само с изработката си, а и с прецизната си точност. Там не са използвани числа, а само три символа, единият от които е „нула“. Много преди ние да сме наясно със съществуването на понятието нула, маите съвсем спокойно са боравили с нея.


Моментът, в който календара просто спира и няма нищо нататък, се тълкува прибързано погрешно, че тогава ще настъпи краят на света. Но всъщност ни чака нещо много по-интересно...

Според маите не само животът еволюира, а и съзнанието. Техният календар проследява точно това. Еволюцията на съзнанието!

Календарът им е разделен на отделни цикли – 9 на брой. Маите разделят всеки един от тези 9 цикли на 13 части – метафорично 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие на съзнанието. Макар не така изведнъж, разликата между поколенията вече започва да се очертава все по-натрапчиво. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработва информацията по-добре и я прилага в живота си по-ефективно. По-същия начин се получава развитието на разума между отделните „части” в цикъла.

8004_0.jpgДруго важно е, че според календара във всеки цикъл през петия ден става нещо важно и добро, а на петата нощ нещо лошо.

Горе -долу така са проследени циклите на галактическо ниво според маите:

Цикъл 1. “Клетъчен”

Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича “Големият взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2. “Млекопитаещи”

Започва преди 820 милиона години. като е условно наречен така. През този период се обединяват отделните клетки в по-сложни организми и отделните клетки се специализират в извършването на точно определена функция. Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3. “Семейство”

Започва преди 41 милиона години. Тогава се появяват маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор”. Каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения. Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден” живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение, а през петата „нощ” на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

Цикъл 4. “Племенен”

Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики”. Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.
През петия „ден” човекът открива огъня, а през петата „нощ” е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали?Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5. „Културен”
Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини”. А именно – причините защо нещата са такива каквито са.
През петия „ден” се появява изкуството, а през петата „нощ“ е тъмната ера за изкуството.

Цикъл 6. „Национален”
Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”. Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.
През петия „ден” посланието на Исус Христос „обикаля” цялата планета, а през петата „нощ” Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак.

8004_1.jpg
Цикъл 7. „Планетарен”
Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт.
През петия „ден” разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата “нощ” е втората световна война.

Цикъл 8. „Галактически”

Започва е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика”. Етиката е различна от морала - тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно.
В момента сме в този период.

Цикъл 9. „Универсално съзнание”
Цикълът, който предстои започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 23 декемвриври 2012 г. Този цикъл е изключително по -кратък от предходните, защото развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато!
Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение”. Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени” области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Според някои учени, точно и затова сме тук - да достигнем до това ниво.

Дали е така, ще разберем съвсем скоро. Не ни остава нищо друго, освен да изчакаме.

 

Радостина Пеева

rozali.comДобавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .