Банер
tumblr_mf2q52y0vc1rwsj69o1_500.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Биоритмите като дневен режим
Написано от Стоян Захариев   
Четвъртък, 29 Май 2008 00:00
Как зависимостта на организма от природата влияе върху хармонията на ежедневието ни.

Въпреки че в науката има много спорове относно това дали и как влияят биоритмите на кондицията ни, никой не е готов да отхвърли изцяло схващането, че биоритмите отразяват зависимостта на човека от природата. Според хронобиолозите – специалистите, занимаващи се с изучаването на природните биоритми и тяхното влияние върху живота на човека, всички наши мисли, желания и постъпки са подчинени на различните цикли: лунен, слънчев, годишен, месечен и разбира се, денонощен.

При това преобладава мнението, че последните оказват върху нас най-силно влияние, като от тях в значителна степен зависи активността на работата на вътрешните органи, своевременното производство на ферменти и хормони, а също така бързината на нервните реакции и скоростта на обмяната на веществата.

И ако знаем, през кое време от деня за какво е настроен нашият организъм, ще можем да построим по-хармонично своя ден, за да постигаме по-добри резултати и в работата, и в личния живот.

Идеалното разпределение на деня според хронобиолозите е следното:

5.00-6.00 часа
Това е идеалното време за събуждане. В този час надбъбречните жлези отделят първата порция хормони, сред които преобладава адреналинът. Именно той влияе на ускоряването на пулса и кръвообращението, повишава артериалното налягане и температурата на тялото и по този начин го подготвя за предстоящия ден.

6.00-7.00 часа
Времето е подходящо за утринна гимнастика (най-добре на чист въздух) и контрастен душ. Това помага за бързото навлизане в активния ритъм на настъпващия ден. Хората, загрижени от своите проблеми, трябва да се качват на кантара именно сега, за да разберат какво е тяхното реално тегло.

7.00-9.00 часа
Най-добрият период за закуска. Стомахът се намира на пика на своята активност и благодарение на това храната се преработва най-бързо, а организмът получава максималното количество енергия, необходима за активния начин на живот през деня.

9.00-11.00 часа
За стомаха настъпва часът за сън, така че е по-добре да не ядете нищо. Особено избягвайте кафето, шоколада и алкохола, тъй като те потискат дейността на задстомашната жлеза, която вече е заета да преработва изядената закуска.

11.00-12.00 часа
Това е “звездният час” на сърдечния мускул. Той работи на пълни обороти. Затова - старайте се да не го претоварвате с изнурителни тренировки или твърде много храна. Най-добре се посветете на умствена дейност.

13.00-14.00 часа
Времето за пълноценен обяд. През този период започва спадът на биоритмите. Затова работата няма да ви спори и ефективността ви силно ще спадне.

14.00-16.00 часа
Тихият час – времето за почивка и сън. Сърцето буквално дреме, кръвообращението е забавено. Само стомахът работи. Най-добре се заловете с някаква рутинна работа, която не изисква особени интелектуални усилия.

16.00-17.00 часа
Енергийният спад започва да намалява. За да си възвърнете тонуса може да изпиете чаша черно кафе или да изядете няколко парченца черен шоколад.

17.00-19.00 часа
През този период най-активни са пикочният мехур и бъбреците. Избягвайте солената и пикантна храна. Пийте повече течности, за да помогнете на организма да се пречисти.

18.00 часа
Най-подходящото време за фитнес. Всички физически натоварвания се възприемат по- леко, тъй като мускулите на тялото се намират в пика на свята активност.

19.00-20.00 часа
Последният срок за приемане на храна. След този час тя се преработва бавно, така че се опитайте да ограничите до минимум приемането на храна. След 20 часа можете да си позволите 1-2 чаши сухо вино. През това време алкохолът се възприема от организма най-добре.

21.00-23.00 часа
Организмът се готви за сън. Умствените и физическите способности се забавят, настъпва сънливост. Можете да четете или да погледате телевизия.

00.00-05.00 часа
Организмът се нуждае от пълен покой. През това време той анализира сигналите, натрупали се през деня и привежда в ред обмяната на веществата. Затова, ако искате да останете да му помогнете, забравете за нощните бдения.

tiabg.com

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .