Банер
643414d05daa1ae5ae5b089f4bcbfbfa.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Мандала 2
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Четвъртък, 29 Ноември 2007 00:00
Мандала (санскр. मण्डल, "кръг", "диск") — сакрален символ,използван при медитация в буддизма,ритуальный предмет.

Символизира сферата на обитание на божествата-чистите земи на будите.По принцип,мандала е геометричен символ със сложна структура,който се интерпретира като модел на вселената,"карта на космоса".

Типична форма — външен кръг и вписан в него квадрат,в който,пък е вписан вътрешен кргг,който често е сегментиран или има форма на лотос.Външният кръг е Вселената,вътрешният-измерение на божество,бодхисатва,буда.Квадратът между тях е ориентиран по посоките на света.

Мандалите могат да бъдат както двуизмерни-изображения на плоскост,така и обемни,релефни.Шият ги от тъкани,рисуват върху пясък,правят от цветен прах,метал,камък,дърво... Дори от краве масло,което оцветяват.Често рисуват мандали на подовете,стените и/или таваните на храмовете.

Някои от мандалите се правят от цветен прах само за да се проведе определен ритуал (например,при посвещаване в Калачакра).В края на ритуала мандалата ... разрушават.

Толкова!Малко,но от сърце!
И тъкмо да се отчая и ... намерих доста картинки и текст в български сайтове,както и допълнения към горенаписаното.Е,има и повторения,но ако ги махна,ще се загуби хармонията на текста,та ги оставих...Ето малък откъс:

"Мандалата е космическият принцип,управляващ всички процеси във Вселената.Но мандалата още е изображение на будистко божество - изображение,което възстановява нарушената хармония в света.Будистите вярват,че само един поглед към мандалата може да те прочисти от болести и лоши навици.
Затова създаването на мандала е дълга и трудна работа."Рисува" се с разноцветен мраморен пясък,считан за свещен.Тънка тръбичка се напълва с пясък и с помощта на друга тръбичка внимателно се изсипва върху "платното",начертавайки нечовешки тънки линийки. (Qumana)"

Интересното е,че дори има и ...мадала-лечение
"Мандала тур,17.07.2006

Цветната мандала терапия помага да надникнеш в себе си и да откриеш неподозирани сили и възможности да се справяш с ежедневното напрежение и стрес.Това пътуване ще ви покаже начин да използвате цветовете за по-енергичен и пълноценен начин на живот. Необикновено пътуване до СПА комплекс Минкови бани в село Спанчевци до град Вършец.

Програмата
1 ден – Отпътуване в 18 ч. в петък.Преминаване през прохода Петрохан.Пристигане около 21 часа в комплекс Минкови бани.Лека вечеря.Запознаване с местата за настаняване и с едно забавно правило на групата да бъдем с изправен гръб и да се усмихваме.Нощувка.
На сутринта всеки,след като се събуди,до обяд мълчи (чудесна идея!-IYI) и посвещава времето на себе си.Релаксира сред природата,къпе се в топлата минерална вода.Има възможност да си поръчате масаж,да потренирате в залата с уреди.Групата се събира и прави дихателни упражнения.
Обяд.
Запознаване с мандала терапия.Вечер посветена на рисуване и тълкуване на мандали,разяснения за "Свещения час на душата".

2 ден – Сутринта (след закуска)-разходка до Водопада. "Свещен час на душата" сред невероятната природа в района на Клисурски манастир - духовната перла на Северозападна България.След завръщане следва запознанство със тълкуванията на цветовете,формите и връзката им с черти на характера,обосновка на мандала терапията и нейните 3 етапа. Рисуване на личната мандала (интересно-о-о!дали осигуряват и "личен гуру"?-IYI) и създаване на мантра - изречение към нея,свързано с ваше желание за духовно усъвършенстване.
В късния следобед релаксиращи преднатални техники в басейна с топла минерална вода и надвечер отпътуване за столицата.

От Мандала тур ще се завърнете като знаете няколко много лесни начина да релаксирате в забързаното си ежедневие.Може да продължите работата си с мандалата и у дома,като всяка сутрин след ставане си напявате потвърждението (мантрата) и се взирате в мандалата по време на „Свещения час на душата”.
Цена 105 лв. на лице
Цената включва: 2 нощувки, водач на групата, транспорт с комфортен микробус, практическо приложение на мандала терапия, застраховка."

Спестих ви адреса и телефоните на фирмата-"оздравител"

И все пак ми се щеше да ви представя подробна или не чактолкова подробна информация,но поне задълбочена и намерих 2 сайта,като вторият бе най-вече с чертежи.Започвам,обаче,с първия-там има и текст.Но това ще стане в част 3

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .