Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

РЕШИТЕЛНОСТТА ПОНЯКОГА НИ КАРА ДА ГРЕШИМ
Написано от Маг Живин   
Четвъртък, 11 Октомври 2007 00:00

Идеалният случай невинаги съответства на реалните човешки желания, решения и проблеми

 

- Маг Живин, кое е най-голямото предизвикателство или пречка пред магьосника, когато се заеме да помага някому?

МАГ ЖИВИН: Когато се стремиш да помогнеш на човека със способностите си, както е при мен, нещата стоят по следния начин: предизвикателство за магьосника е всеки отделен случай. Във всеки отделен случай трябва да подхождаш и действаш по най-адекватен начин въз основа на интуиция, познание, знания и магически опит. Когато говорим за най-голямата пречка, това е свободната воля на човека, на когото се опитваш да помогнеш. Неговото твърдо решение и желание. Ако обаче някой си там, поради нечисти подбуди или неприкрита алчност, е решил да ви вземе парите на всяка цена, няма предизвикателство, няма и пречки.


- Не ви разбирам добре, нали човекът е дошъл с някакво желание и иска да му помогнете да го осъществи? Значи той би трябвало да ви съдейства, а не да ви пречи...

МАГ ЖИВИН: В идеалния случай е именно така – човекът съдейства, волята му съдейства, решенията му съдействат, целият жизненият път на човека съдейства. Но идеалният случай невинаги съответства на реалните човешки желания, решения и проблеми, с които хората идват при мен. Какво се получава на практика. Обикновено хората търсят магическа помощ, когато не могат да се сдобият с желаното по обичайните и достъпни за тях начини или поне си мислят така. Тук е мястото на магьосника, който да им разясни конкретно какво е желанието им и до какви резултати ще доведе. Неведнъж съм казвал, че в процеса на оказване на магическа помощ има две страни: магьосник и човек търсещ магическа подкрепа, оказващ и приемащ помощта, даващ и вземащ. Всеки от тях действа въз основа на онова с което разполага в дадената ситуация. Човекът търсещ магическа подкрепа разполага със своето желание, с представите и логиката си, както и с произтичащите от тях решения. При идеалното положение, магьосникът разполага с мъдростта, опита и магическите си умения и способности.

В реалността е малко по-различно, защото е голяма вероятността да попаднете на некадърник или пък на мошеник, прикриващи се зад гръмки магически обяви с по сто вида дейности, чудодейни талисмани и амулети, кристали и скъпоценни камъни, които правят всичко, само дето нямат чучур, от който да тече мед и масло за закуска. Но, ако магьосникът е читав, понякога ще ви обясни, че желаното от вас може да ви навреди в бъдеще, ще ви разясни точно в какво и къде, защото неговата грижа сте вие, а не парите ви. Именно там понякога се поражда „конфликтът на интереси” между виждането на магьосника и виждането на човека потърсил магическа помощ. Позволете ми да ви дам реален пример. Господин Г. потърси помощта ми, за да спася брака му и да възстановя хармонията в семейните му отношения. Бил ходил тук-там и му наобещали да му свършат работа, да му чистят магии, да му правят други, но нещо не успели.

Историята беше следната. Съпругата му си беше намерила романтичен любовник, беше се пренесла да живее при него, а на мъжа си беше заявила недвусмислено, че или ще се примири, или ще се разведат. Не можела да прекара цял живот в сивотата на брачния живот. Имаха две невръстни деца. Но това по никакъв начин не можеше да убеди младата дама да се върне към семейството и да поеме отговорностите си. Поговорих с младия мъж и се опитах да му обясня, че от чисто техническа гледна точка не е трудно да му върна съпругата, но че това няма да реши крайно, нито дори трайно проблема, защото съпругата му определено и едностранно беше решила за себе си, че радостите и най-вече отговорностите на семейния живот не са за нея. Беше поела твърд курс към „вечната бурна любов”.

Обясних му, че в магията има закономерности, и че независимо какво го убеждават третокласни енергийни коректори и чисти мошеници, у човека, въз основа на собствената му воля и вътрешни убеждения понякога настъпват необратими промени в светогледа и отношението към околните. Именно това беше се случило със съпругата му. Въпреки доводите ми, основаващи се на дългия и пространен магически анализ и резултати му, господин Г. настояваше, че познавал по-добре съпругата си, и че това било само временно „залитане”. Само да се приберяла у дома, всичко щяло да се оправи. Склоних, защото смятам, че всеки има право на втори шанс. Направих необходимите ритуали и след около седмица и нещо съпругата му се прибра в семейното гнездо. След три седмици връзката й с любовника прекъсна окончателно. След около година време господин Г. беше отново в приемната ми, за да върнем съпругата му, която била избягала при друг един любовник, но само да се приберяла у дома, всичко щяло да се оправи. Няма ли да останете с впечатление, че този човек се чуди как да си навреди?


- Върнахте ли му я отново?

МАГ ЖИВИН: Обясних му за втори път, че от чисто техническа гледна точка не е трудно да му върна съпругата, но че това няма да реши крайно, нито дори трайно проблема, както вече сам се е убедил и отказах помощ.


- Не е ли неправилно да отказвате помощ, в случай че можете да я окажете? Мнозина феномени твърдят, че не бива да се отказва помощ, щом някой притежава дарбата.

МАГ ЖИВИН: Това са или предразсъдъци на болни мозъци или твърдения на чисти мошеници. Ако ме интересуват само парите ви, бих ли отказал да работя? Ако някой дойде при мен и ме помоли за помощ да разболея от рак някого си чрез магия, да се съглася ли? А ако вие сте на мястото на човека, който трябва да бъде поболян от рак? А не мислите ли, че съпругата на господин Г. не е неодушевен предмет, а жив човек с чувства, намерения и виждания за своя живот, независимо доколко черна ви изглежда? Дали всички одобряват напълно вашите виждания за вашия си живот или пък начина ви на живот? Както виждате нещата нито са прости, нито са сложни, а са такива, каквито са. И призванието ни е да помагаме, доколкото можем, без да вредим. Ако един път съм помогнал да постигнете абсурдно или просто безперспективно желание – урокът и срамът са си изцяло ваши. Ако го направя втори път – са напълно мои. За какво са ми вашите уроци? Аз си имам мои и си ги уча прилежно, независимо от това дали ми изглежда правилно или удобно. Житейските уроци са болезнени, но неизбежни. Ако не ги научим не ни пускат в горния клас.


- А има ли случаи, в които успявате да убедите някого, че е на път да сгреши, ако постигне желаното?

МАГ ЖИВИН: Работата ми не се състои в това да убеждавам някого в нещо, а просто да представя картината, която се очертава по време на магическия анализ. Ако някой реши въз основа на тази картина да преразгледа позициите си, толкова по-добре за него. Ако ли не, негова воля. В интерес на истината преобладаващото мнозинство сред хората, които ме посещават и при които възникват някакви съмнения относно желаното от тях събитие, наистина стигат до преразглеждане на първоначалните си позиции и в крайна сметка животът им се подобрява. Докато говорим в паметта ми изниква случая на госпожа К., която ме беше посетила по препоръки, за да й помогна да възстанови бизнеса си. Преди около година и половина открила магазин за дрехи в престижен район на столицата. Продажбите в началото били страхотни, после съвсем прилични, а после постепенно намалели и в крайна сметка секнали. Все още не беше се разорила напълно, защото магазинът беше нейна собственост и поне не се налагаше да плаща непосилни наеми.

Беше изходила почти всички софийски „феномени”. Разваляли „черни магии”, правили „много силни” турски, арабски, африкански, узбекистански и каквито ви хрумне магии, но без никакъв резултат. Нещата неотклонно се влошавали. Госпожа К. беше дошла при мен, защото й казали, че съм най-силният магьосник, та, ако можело, да разваля „черната магия за разорение” с цялото си могъщество и да направя магия всичко да потръгне, но по време на магическия анализ се очерта съвсем друга картина. Предложих й да смени дрехите с друг вид стоки. Тук дамата се запъна – още от малка си мечтаела да има изискан фешън-бутик и да продава красиви и модни дрехи, които да носят радост и удоволствие на хората, защо отначало така вървяло, а пък после...

Отвърнах и, че става въпрос за „късмета на новака”, но че той общо взето е нещо преходно. Не можело ли просто да направим нещо, че да потръгне? Отказах й да работя за „подобрение на бизнеса”, защото такова нямаше да има. Госпожата си тръгна малко недоволна. След около две седмици ме посети отново. Била размислила и решила да опита онова „ново и смело” нещо, което й предложих извън сферата на модните уникати. Дали можело да й осигуря магическа подкрепа. Захванах се с голямо удоволствие и направих няколко мощни ритуала. В момента притежава проспериращ магазин, а отварянето на втори в един от близките квартали е просто въпрос на някоя и друга седмица.


- Ако правилно ви разбирам, не всичко желано от нас е постижимо?

МАГ ЖИВИН: Напротив, повечето от желанията са напълно постижими. Въпросът е дали са желателни с оглед на житейския ни път. В края на краищата умът ни фабрикува всякакви желания, на които робуваме до една или друга степен и в даден момент от живота ни искаме нещо до смърт. Искаме го на всяка цена. Въпросът е дали си струва. Защото, който и от нас да погледне назад в миналото си, ще се убеди, че то е пълно с „жизненоважни” неизпълнени желания, които от позицията на настоящето изглеждат като прищевки и капризи - като нещо желано от някой друг.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .