Банер
РОД.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЛЮБОВНАТА МАГИЯ – МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ
Написано от Маг Живин   
Вторник, 13 Март 2007 00:00
ЛЮБОВНАТА МАГИЯ – МИТОВЕ И РЕАЛНОСТ

- Маг Живин, прави впечатление, че често се изразявате донякъде скептично за „бялата любовна магия”. На какво се дължи това?


МАГ ЖИВИН: Може би е по-правилно да кажем, че се изразявам скептично към онова, което някои колеги правят и после гордо наричат „бяла любовна магия”. Струва ми се, че вече съм споменавал за бялата магия, каква е и за какво служи – единствено за сдобиване с познание. А любовната магия, като съставна част на практическата магия надали може да се назовава „бяла”, макар да звучи приятно.

- Искате да кажете, че любовната магия е черна?

МАГ ЖИВИН: Може да е и черна, може да е и сива, може да е и бяла. Но през дългите години практика никой не е дошъл при мен да рече „Маг Живин, искам да направите с магия така, щото да обикна Бога и да позная Бога”. Следователно поне за мен „бялата страна” отпада като вариант в практиката. За да не говорим прекалено сложно, позволете ми да опростя нещата. Практическата магия има за цел удовлетворение на желания. Тези желания са почти сто процента чисто житейски. Житейска е и любовта, която хората се стремят да придобият с помощта на практическата магия. Тя има конкретни житейски измерения – брак, секс, физическа и емоционална общност, икономически и финансови облаги и т.н. Нищо прекалено метафизично. В този смисъл определението „бяла магия за любов” има повече рекламна и търговска стойност, нежели окултна.


- В крайна сметка възможно ли е да се направи магия, която да събуди любов?

МАГ ЖИВИН: Да, но с уговорките, които направих по-горе. Магията може да събуди чувства и емоции, които наподобяват истинската любов и да създадат предпоставки такава да се пробуди от самите хора, за които сме я правили. Останалото зависи от самите тях. Мнозина идват и се оплакват от работата на колеги: „Маг Живин, така и така, дадох толкова и толкова, а резултатът почти никакъв”. Понеже са на вълната на любовта, тези хора смятат, че избраникът или по-точно жертвата им трябва да изпитва единствено любов - нито глад, нито студ, нито нещо друго – само любов към тях. А в живота обикновено е точно обратното. Мила обича Петър и Петър обича Мила, но това не значи, че Петър трябва да изгуби пълен интерес към любимите си футболни мачове, а Мила пък да не се събира с приятелки. А особено важни са именно такива прости житейски неща.

Моята клиентка г-ца Стефкова се беше влюбила, при това напълно споделено в свой колега и беше дошла да „задълбочим” чувствата им чрез някоя магия. Анализирах ситуацията и казах на младата дама, че няма никаква нужда от правене на любовни магии. Нещата между двамата щяха да се решат съвсем скоро с брак. Тогава госпожицата ми сподели, че у приятеля й нямало любов, защото все се занимавал с колата си и търчал по приятели да правят тунинг, да пребоядисват и т.н. Обясних, че такъв човек си е избрала, че в такъв се е влюбила и за такъв иска да се омъжи, както и че е на път да го стори в рамките на идните два месеца. Обясних също, че склонността на младежа да се занимава с автомобили няма да отмре, също както и любовта му към г-ца Стефкова. Просто си беше такъв. Препоръчах й да прибегне към най-стария известен ми метод за решаване на подобни ситуации – откровения разговор. След месец младата дама ми се обади, че вече са семейство и са се разбрали кога да си прави колите, кога да ходят по гости и заведения. Каква по-голяма магия е нужна в случая от магията на истинската любов.

Понякога обаче е нужен съвсем малък допълнителен тласък. В приемната ми беше дошъл г-н Караиванов. Оплака ми се, че имал връзка с едно момиче и всичко стигнало до годеж, когато установил, че девойката май не го обичала толкова, колкото в началото. По време на магическия анализ установих, че нямаше никакъв „срив” в любовта. Просто момичето беше младо и се беше уплашило от отговорностите, които му предстояха. А бяха идеалната двойка. Поработих за синхронизирането на житейските събития и всичко си стана като в приказките. Наскоро г-н Караиванов ми звънна да се похвали, че очаквали момиченце.

 

- Винаги ли е толкова лесно да се събудят по-силни любовни трепети? И кога е най-подходящо да прибегнем до магическа помощ за възстановяване или пробуждане на любовни чувства?


МАГ ЖИВИН: Не винаги е достатъчно да се събуди любовна тръпка, за да се достигне до някаква общност, брак и т.н. Любовта има много измерения, а чисто житейската любов допълнителни оттенъци и варианти... Всъщност вариантите са толкова, колкото и влюбените или не чак дотам влюбени двойки. Толкова са и магическите подходи, особено за вещия маг. Избягвам старателно стандартните „магии за любов”, защото за мен няма стандартни хора или ситуации. Може да се каже, че любовта, освен дълбока вътрешна нагласа е и изкуство – изкуството на търсената хармония с някого или нещо. Или по-скоро на изгубената, или нарушена хармония, към която се стремим. Именно тук е мястото на мага – не само да дава желаното, а и да помага в откриването или преоткриването на хармонията между двама души. Стига да е постижимо, разбира се, защото в живота има и други ситуации.

При мен беше дошъл за помощ г-н Георгиев. Женен от дванадесет години. Жена му го беше зарязала сам да се грижи за детето и беше „пристанала” на по-млад мъж, ерген. Опитал всички възможни действия, за да я върне, но неуспешно. В момента, в който беше заговорила за развод, г-н Георгиев поразпитал познати и по препоръки беше дошъл в приемната ми. През време на магичния анализ разкрих пред господина, че това е една макар и малко преждевременно, но кармично приключила връзка, а той настояваше на своето си. Много убедително говореше как детето му има нужда от майка си и как трябвало да възстановя семейството. Имаше възможност да внеса някои корекции и да хармонизирам отношенията, доколкото жената беше малко избързала. След две седмици г-жа Георгиева вече се беше прибрала в дома си. След около година и половина г-н Георгиев беше дошъл на посещение при Селена за ясновидска консултация. Когато се засякохме в коридора и от учтивост го попитах как вървят нещата, ми отговори: „Ами вървяха за кратко - още четири месеца, но след това стана още по-зле и лично аз подадох молба за развод. Пак се върна при оня, но сега е при друг. Доста нерви потроших! Помогнахте ми много в онзи момент като ни събрахте пак, но май трябваше да Ви послушам и да не се захващам...”

Всъщност проблемът не е в това да събера хората с магия, а в това, че трудно успяват да съхранят и доразгърнат тази магия с магията на собствените си чувства, за да са щастливи един с друг и да живеят като в красива приказка. А причината за това е най-вероятно голямото усилие, което изисква една любов – тя трябва да бъде всекидневно печелена отново, подхранвана, отстоявана и т.н. Да я отглеждаме у себе си както отглеждаме децата си – всеки ден и час, неотклонно. Защото иначе стине и се смалява, и се налага да я будим по нетрадиционни начини, включително и магически. Стига разбира се да става въпрос за любов, а не за нещо, което да прилича на любов или пък да е онази странна любов, която ни кара да си благоугаждаме с чуждата любов и която наричаме егоизъм.


- Ако Ви разбирам правилно, любовната магия е начин да се пробудят и разпалят чувства, а не да се осигурят доживотно?


МАГ ЖИВИН: Да, точно така. А начини за разпалване, дал Бог. И честни, и нечестни, и почтени, и непочтени – като например сексуалната магия. Но за нея е по-добре да поговорим следващия път, тъй като е доста обширна тема, а и предполагам, че ще предизвика интерес у читателите.




Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .