Банер
МАКОШ 2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Нека приключи празнотата на разделението
Написано от Маг Селена   
Събота, 29 Септември 2007 00:00
Желанието – удовлетворено или неудовлетворено, поражда още повече желания, а духовният живот затъва в тресавището на търсенето и тревогата, взимането и вкопчването!

ЛЕКЦИЯ НА МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ
Калкута (Индия), 7 ноември 2005 г.

Нека приключи празнотата на разделението, за да бъде Божествената Празнота

Разделянето във въплътеното съзнание поддържа измислен “аз” извън полето на фрагментирано си съдържание, изпълнено с неспирни конфликти и противоречия. Отделянето на такъв “аз” и представата, че той е извън това основно поле е началото на човешката скръб, страдание, болка, проблеми, илюзии и заблуди.

Този “аз”, това фалшиво раздробяване, дължащо се на тежката обусловеност, трупана поколения наред, придобива авторитет и започва да си взаимодейства със съставките на фрагментираното съдържание на основното поле на съзнанието в тялото.

Основното съзнание и “аза” имат едни и същи съставки и вложения, състоящи се от всички записи (регистрации) в необятната памет както действителни, така и измислени психологически вложения, положителни и отрицателни, подхранващи нарастването на суетата и светските интереси. Това нито се вижда, нито се разбира. “Азът” винаги изглежда отделен от съдържанието на основното поле на съзнанието.

Тази дуалност създава дребната его-празнота, като защитен механизъм и на “аза”, и на съдържанието на съзнанието.

Колкото повече съставки има съзнанието, толкова по-силен е “азът”, и колкото по-укрепнал е “азът”, толкова по-силно е искането за съставки. Така започва неспирният копнеж на егото за удовлетворяване на всякакви видове желания.

Желанието – удовлетворено или неудовлетворено, поражда още повече желания, а духовният живот затъва в тресавището на търсенето и тревогата, взимането и вкопчването!

Така страхът, системите от вярвания, зависимостите, утехата и сигурността, емоциите, чувствата, конфликтите, битките, безпокойствата и болестите следват едно след друго или стават едновременно, като съсипват нервната система и довеждат до атрофия на мозъка.

Всичко това е поради плиткоумната празнота на двойствеността в човешкото съзнание, съществуващо в рамките на твърде ограничено пространство и време.

Заточението в тази плитка празнота не ни позволява да осъзнаем какво пропускаме – истинността на необятната празнота, която е напълно различна от нашата представа за празнота като пространство и време между два обекта.

Жизнеността на тази вечна, празнота на съществуването е божественост. Тя не е въплътена, но е прецизна Висша Интелигентност, която също е и огромна енергия. Празнотата може да я види. Вие, с всичките ви ангажименти, обсебености и заблуди, можете само да я търсите, но никога не можете да я намерите!

Измисленият “аз” - частица от полето на въплътеното съзнание отчаяно се опитва да си осигури продължителност и постоянство. Това е произходът на цялата теологична бруталност във всяка религия.

Двойствеността в съзнанието на тялото се разпростира на всички нива от човешкото съществуване – семейството, обществото, нацията, между нациите, религията, бога и т.н. Това е коренната причина за човешката мъка и трагедия.

Може ли тази двойственост да бъде разтворена? Може ли да има сливане между мислещия и мисълта, между наблюдателя и наблюдаваното, между гледащия и гледката, между преживяващия и преживяването? Може ли да има процес на преобразуване между мен и ума?

Само тогава най-святото може да се прояви!



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .