Банер
bear.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Три гена може да се окажат ключа към СПИН
Написано от Катерина Найденова   
Сряда, 25 Юли 2007 00:00
Откритието може да спомогне за разработване на ваксина и лечението на болестта

Учени откриха три гена, които помагат на някои заразени с ХИВ пациенти да овладеят вируса и да забавят развитието на СПИН.

Това може да спомогне за разработване на ваксина и лечение на болестта. Тя би могла да увеличи защитната сила на един или повече от въпросните гени, като по този начин имунната система на тялото би могла да преодолее инфекцията.

Експертите установили вариации в трите гена, които помагат на имунната система на някои хора да контролира вируса, докато при други това не се случва.

Международният екип учени сканирал геномите на 486 заразени с ХИВ пациенти от Швейцария, Италия, Великобритания, Австралия, Испания и Дания.

СПИН е нелечимо заболяване, при което вирусът уврежда имунната система. В ранните фази на заразяването с ХИВ, преди вируса да има време да причини СПИН, се осъществява борба между него и имунната система, в която участват ключови имунни клетки, опитващи се да спрат ХИВ да се размножава.

Успехът в тази борба се различава при отделните хора. Изследването на авторите е публикувано в списание "Сайънс".

Според тях, новото откритие е не само голяма крачка в разкриването на факторите, поради които различните пациенти контролират ХИВ-1 по различен начин, но също и насочва към нови средства за постигане на контрол върху вируса.

В същото време, преди няколко дни стана ясно, че двойна защита не предлага по-голяма защита от СПИН.

Няма полза да се използва диафрагма заедно с презерватив по време на секс, твърдят учени, които работят над ефективен начин за избягване на СПИН.

Д-р Нанси Падиан и колегите й изпробвали теорията, че покриването на шийката на матката и едновременното използване на презерватив повишава защитата от ХИВ вируса.

За целта те наблюдавали 5 000 сексуално активни жени в ЮАР и Зимбабве. Преброяването на заразените ставало на 24 месеца.

Нивата на ХИВ вируса били високи и при използващите двете защитни средства, и при употребяващите само презерватив, става ясно от публикацията в медицинското списание "Лансет".

Нивото на заразяване е 4,1 случая на 100 жени годишно при едната група и 3,9 случая на 100 жени в другата.

БГНЕС


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .