Банер
bear.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Динята действа като виагра
Написано от Стоян Захариев   
Събота, 11 Юли 2009 07:56
Динята действа като виаграЕфектът се дължи на веществото цитрулин, което се съдържа в месестата част и кората на динята. Когато се консумира в големи количества, цитрулинът задейства ензими в тялото, отговорни за отделянето на аргинин. Това е аминокиселина, която подпомага дейността на сърцето, обмяната на веществата и участва в имунната защита на организма.

Аргининът води до увеличаване на азотния окис, който от своя страна намалява напрежението в кръвоносните съдове. По подобен начин приемът на виагра подобрява еректилната функция. Все пак консумирането на диня няма ефекта на медикамента, защото тя не съдържа такава концентрация на субстанцията, но не е за подценяване фактът, че води до намаляване на напрежението в кръвоносните съдове без да се използват лекарства. За постигане на този ефект е необходимо да се изядат 6 резена от плода.

С това полезните свойства на динята не се изчерпват. В този плод се намират намират едни от най-важните естествени антиоксиданти, които имат отношение в профилактиката срещу редица заболявания като астмата, рака на колона, ревматоидния артрит. Консумирането на диня се препоръчва и при ангина, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови проблеми.

Динята е естествен източник на витамин С и витамин А, предимно във вид на бета-каротин. Богата е на витамини от групата В, необходими за производството на енергия. По-високо е съдържанието на витамин В6, както и на витамин В1 и магнезий.


Добре узрялата червена диня съдържа ликопен, силен антиоксидант, каротиноид, който неутрализира свободните радикали, отговорни за окисляването на холестерола и натрупването му по стените на кръвоносните съдове. Това негово свойство го прави подходящо средство при превенцията на сърдечно-съдови заболявания и рак на простатата. Съдържанието на ликопен в динята в сравнение с всички останали плодове и зеленчуци, е най-високо.

Динята е добър източник на тиамин, калий, натрий и магнезий, които участват в основни физиологични процеси в организма.
Заради повишеното потоотделяне през летните месеци организмът губи много натрий и калий, което може да се компенсира чрез редовното консумиране на плода.

Динята "охлажда", което се дължи на цитрулина. Тази съставка води до подобряване дейността на отделителната система и изхвърлянето на вредни вещества чрез урината. Съдържанието на цитрулин е най-високо в жълтите месести сортове.

Заради високото съдържание на вода, динята хидратира организма и балансира ефекта на напитки като кафето, които имат обратния ефект. Действа диуретично.

Трябва да се има предвид обаче че динята съдържа захар, което обяснява нейния енергизиращ ефект, но това я прави неподходящ плод за хора с диабет.

puls.bg


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .