Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

САЙ БАБА - най-мистериозният човек в света
Написано от Маг Селена   
Вторник, 30 Октомври 2007 00:00
Става дума за прочутия Сатья Сай Баба, който сега е на 78 години, но според експерти неговото духовно и физическо състояние е на не повече от 50 – 55 годишен силно витален мъж.

Дълбоко се вълнувам винаги, когато разказвам за тази невероятна знаменитост, с която съм имал големия късмет да се срещна няколко пъти в края на 70-те и началото на 80-те години като кореспондент на БТА в Индия и Южна Азия.

Става дума за прочутия Сатья Сай Баба, който сега е на 78 години, но според експерти неговото духовно и физическо състояние е на не повече от 50 – 55 годишен силно витален мъж.

Няма по-загадъчна съвременна личност от този индиец, обявен от около милиард индийци за "свещен гуру – проницател". Много са тези, включително авторитетни учени, държавници, експерти от секретни служби, езотерици, които признават, че той е надарен с необясними възможности на своеобразен свръхчовек.

В една от срещите ми в Шри Ланка с прочутия британски писател-фантаст, изследовател, прогнозатор и хуманист Артър Кларк, той сподели това становище и заяви, че реалната същност на Баба граничи с най-фантастичното и способностите му са сякаш извънземни.

По времето на моето няколкогодишно пребиваване в Индия Баба бе два пъти инкогнито посетен от Людмила Живкова, която този "чудотворец" много уважаваше и бе й казал, че тя "има голяма мисия", но трябва да се пази от здравни тежнения и злосторници. Известно е, че Живкова имаше големи познания за Индия и беше своеобразен изследовател на нейните древни и съвременни културни ценности.

В този период тогавашният президент на САЩ Джими Картър отдели дискретно време от официалната си визита в Индия, за да се види със Сай Баба. Със сигурност знам от руски колеги, че с Баба са се срещали инкогнито и редица ръководни дейци на тогавашния СССР и учени от там.

Известната руска изследователка на Изтока Л. В. Шапошникова бе близка с него и съм научил много неща и от нея. Подобна близост имаха с този прочут индиец и знаменитият руско-индийски художник и философ Светослав Рьорих и неговата съпруга Девика Рани, една от големите индийски кинозвезди. Те също са ми разказвали за Баба.

Неотдавна в свое частно посещение в Индия със Сай Баба се е срещнал и бившия президент на САЩ Бил Клинтън. Но ако продължа списъка с тези срещи, ще стане безкраен. Важното е да се знае, че в разговорите на Баба с видни личности от цял свят става дума за много важни неща, включително и за решаващи прогнози и предсказания, които малко или повече се сбъдват.

Наскоро индийски журналисти, които бяха в България, ми разказаха, че бившият индийски премиер Атал Бихари Ваджапаи редовно се е консултирал с Баба. През 1999 г. му предсказал, че ще победи на парламентарните избори и ще стане министър-председател и точно така станало. Преди около година и нещо му казал, че ще загуби поредните избори и също познал.

Жив психотронен генератор или проповедник на доброто?

Преди известно време в някои американски издания се появи сензационно твърдение, че Баба е най-силният "жив психотронен генератор" в света и той е консултант на индийските космически и ядрени изследвания, които са на сравнително високо равнище.

В архивираните си журналистически бележници, където съм записвал "златни" мисли на забележителни личности, с които съм се срещал, има едно силно впечатляващо откровение на Сай Баба.

"Помни, че другият срещу теб, дори да е просяк или мръсен скитник, носи в себе си същата Божествена искра като теб. – казва той – Излъчвай любов и прави добро, за да помогнеш и на себе си, и на другия, който е в беда или отработва лоша карма."

Виждал съм как при едно негово появяване в характерната му оранжева роба, всички от многолюдната тълпа, сякаш омаяни, коленичиха на земята и му се кланяха. Там бе и тогавашният министър-председател Индира Ганди, която също коленичи. Пред журналисти тя каза, че това е "човек–чудо".

Индира призна, че индийците, пък и не само те, смятат, че Сай Баба е "въплъщение на Бог на Земята". Чувал съм от индийци, че те го приемат като ново индуистко божество.

Самият Баба уважава всички религии и етнически особености. Много хора го определят като Аватар – реинкарнация на Буда, Кришна и Исус.

На по-особено мнение са няколкото помощници на Сай Баба, които всъщност са авторитетни индийски изследователи, посветени в неговите тайнства.

Самият Баба не обича да говори публично и те разказват вместо него, но не желаят да им се споменават имената и да се пише за всичко, което се научава от тях. Но позволяват да се разгласява становището, че Баба не е "въплъщение на Бог на Земята".

Според тях той е жив пророк, който твори добро за хората, прозира дълбоко в бъдещето, като има жива връзка с далечното минало и с космическите сили.

Безспорно е, че Сай Баба е сред най-големите загадки на ХХ и ХХI век. Роден е в село Путапарчи, Южна Индия сред т.нар. Сини планини. Той е от една малобройна етническа група, от която много жени и мъже притежават учудваща екстрасензорност. Най-добрите познавачи на скъпоценни камъни например са от тях. Те са прочути и като много добри природолечители от далечното минало до днес. Външният им вид, включително на Баба озадачава – той е негроиден, но със сравнително светла кожа, а с бухнали коси. Това е недостатъчно убедително обяснено изключение в Индия – сякаш са дошли от много далеч...

В родното му място вече от много години има голям ашрам, в който се обучават негови ученици и последователи от цял свят. Повече от шест десетилетия Баба проповядва, че главната позитивна сила на човечеството е любовта между хората.

За нея и нейните проявления той пише в уникален стил в своите псалми, песни и книги, част от които са преведени на английски и други езици.
Неотдавна в България се появи книга, събрала негови откровения и интервюта.

За Сай Баба можете да прочетете на български и в разказите на Хауард Мърфет - австриец, прекарал повече от година в ашрама на чудотвореца.

Самият Баба е високообразован и добре познава съвременната цивилизация, нейните постижения и недъзи. Според добре информирани източници тази феноменална личност има около 5 милиона постоянни поклонници и техния брой непрекъснато расте в целия свят.

"Материализиране на мисълта"

Според Баба за да сме в хармония и да сме щастливи, трябва да сме изпълнени с топлина, спокойствие, прошка и неосъждане. Това е пътят към Бога и тайната на Аза. Имал съм невероятния шанс да присъствам на негов сеанс, в който демонстрира най-шокиращата си способност за "материализиране на мисълта" в различни неща.

Тогава той сякаш от въздуха с няколко завъртания на китката образуваше нещо като облаче, което за миг се превръщаше във висящо под дланта му кепче ориз или малък ахат. И всичко това раздаваше на многото негови поклонници. Нямаше никакви фокуси, сеансът беше на поляна в неговото имение.

Индийски журналисти са ми разказвали за личните си наблюдения как Баба хипнотизира с поглед и спира на едно място за дълго време разярен бик, бягащ с бясна скорост.

Озадачават невероятните му способности да надмогва времето и пространството. Владее дематериализацията. Има твърдения, че левитира и се придвижва през границите на държавата със силата на мисълта и енергията на обучения дух.

Помага на бедните, като материализира лингами – различни скъпоценни камъни, злато, пари или ценни предмети. Досега нито един анализ не е установил, че лингамите, привлечени от Сай Баба, са илюзорни. Те са истински и реални и мнозина късметлии по света пазят такива дарове от този мъдрец.

Сай Баба е и прочут лечител. Силно впечатляват и точните му диагнози. Достатъчно е да докосне болния, да види внимателно очите му и да усети пулса. Целебните му методи са природни, включително и със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Голяма част от приходите му от дарители отиват за бедните и недъгавите, а също и за безпризорните деца. С такива средства са построени вече доста болници, училища, приюти, компютърни зали, където лечението и обучението за социално слабите са безплатни.

В неговите ашрами дейността започва всеки ден в четири сутринта.

Учениците медитират и пеят  мантри, за да се заредят с животворна енергия.
Правят се йога упражнения и мудри – различни фигурации на пръстите на ръцете, които имат здравословен ефект.

После възпитаниците се грижат за реда, чистотата и вегетарианската храна. Всеки върши нещо полезно.

Често учениците му по необясним начин получават знак от своя покровител Сай Баба – намират до леглото си вихути – някакъв дар, който се материализира сякаш от нищото. Това е техният магичен амулет, който ги пази и им помага цял живот.

Тайнственото състояние "Сомати"

Но личният живот на Баба е напълно дискретен и непроницаем. Той не пътува в чужбина. Помощниците му признават, че неговите необичайно силни психически и физически надарености извират от тайнственото му състояние "сомати", което е активно действащо при него.

Това свръхмедитационно състояние е известно сред избрани йоги от дълбока древност до днес и е извор на необичайно биоенергоизлъчване.

Твърди се, че "сомати" е свързано със съществуващ генетичен фонд на човечеството във вид на "консервирани" хора от днешната и предишните цивилизации в скрити затънтени пещери в Хималаите и в Тибет.

От време на време отделни свещени медитиращи аскети в една от разновидностите на "сомати" слизат долу в Индия и Непал и демонстрират свръхчовешки способности, които смайват учените, все още не намиращи обяснение на тези феномени. С изумление съм наблюдавал редица такива демонстрации.


Напоследък нашумяха, включително и в България, преките впечатления от Индия, Непал и Тибет, включително от Сай Баба, на международно известния руски учен проф. д-р Ернст Мулдашев, директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия и изследовател на състоянието "сомати".

"Аз бях не толкова много поразен от процеса на "материализация на мисълта", отколкото от очите на Сай Баба. – споделя проф. д-р Мулдашев – За мен, като очен специалист, те бяха много необичайни. В тях имаше нещо нечовешко.

Неколкократно се вглеждах в неговите тайнствени очи и все повече се убеждавах в това, че този човек притежава някакъв мощен нечовешки дух... Това личеше и от необичайно бляскавото петно, разположено направо в зеницата на окото и заемащо почти цялата й площ."

Според този руски учен това е израз на необикновено силна и уникална по същността си психическа енергия. Както и други учени, така и д-р Мулдашев обръща особено внимание на необичайните за тези места черти на лицето на Баба, които никак на приличат на типичните индийци.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2021 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .