Банер
11046535_812801388796095_125576623334447744_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Петото измерение съществува
Написано от Маг Селена   
Неделя, 08 Юли 2007 00:00
Някои теории на струните предсказват, че около нас може да има голям брой други измерения. Излъчването на Cygnus X-3В области на свръхгравитация може да се наблюдава пето измерение

Унгарски учени изказаха хипотеза, обясняваща наличието на загадъчни частици, пристигащи от системата Cygnus X-3.

Гергели Барнафьолди (Gergely Barnafоldi) и колегите му от Изследователския институт по елементарни частици и ядрена физика (Research Institute for Particle and Nuclear Physics) в Будапеща смятат, че други измерения от стандартните четири (три пространствени и времето) могат да бъдат наблюдавани в области с повишени гравитационни сили около големите звезди, съобщи New Scientist. Ако хипотезата им се потвърди, то тя ще може да обясни откъде се появяват загадъчни частици изходящи от системата Cygnus X-3.

Някои теории на струните предсказват, че около нас може да има голям брой други измерения. Групата на Барнафьолди е анализирала данните получени по време на наблюдението на двойната звездна система Cygnus X-3. В нея обкновена звезда се върти около космическо тяло, за което се предполага, че е неутронна звезда. Обектите в системата са подложени на огромна гравитация, която е и необходима за наблюдаване на взаимодействие с други измерения на материята, смятат изследователите.

Звездната система Cygnus X-3 е източник на частици със свръхвисока енергия, които долитат до Земята. Съществуването им дълго време изумява учените, тъй като нито една от известните ни частици не може да измине път с дължина около 37 000 светлинни години.

Някои астрофизици предполагат, че тези частици могат да произлизат от кваркова звезда, в каквато се превръща колапсиращата неутронна звезда. Ако в състава на такава звезда има някакви “необикновени” кварки, то именно те могат да излъчват подобни елементарни частици с дълъг живот. Това преположение обаче има един недостатък ако в състава на подобна звезда има такова количество “необикновени” кварки, то тя би станала черна дупка.

Според хипотезата на Барнафьолди стабилността на подобни обекти е породена от пето измерение, разпространено в пространството подобно на неголям “пръстен”. По принцип във Вселената това измерение не влияе на материята, но при такава голяма гравитация, както в Cygnus X-3, то кара обикновените кварки да стават “необикновени”. Такива кварки трябва да се движат по нашите измерения по-бавно от очакваното, тъй като преминават през “пръстена” на петото измерение, отбелязват изследователите.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .