Банер
10616142_10203031146567150_5063189959696038187_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ПОСТИГАНЕТО НА ЦЕЛТА ЗАВИСИ МНОГО ОТ ИЗБРАНИЯ ПОДХОД
Написано от Маг Живин   
Сряда, 06 Февруари 2008 00:00

- Маг Живин, в предходното интервю започнахме разговор за начините да подходим към една ситуация. Какво повече бихте казали по въпроса за нашите читатели.


МАГ ЖИВИН: Да, но нека да припомним на читателите за какво точно ставаше въпрос. Споменах, че във всяка ситуация можем да постигнем постижимото чрез три възможни подхода – като съдействаме на ситуацията, като и противодействаме или като бездействаме. Във всеки отделен случай е подходящ определен подход или пък комбинация от подходи. Ако въз основа на наша погрешна моментна преценка изберем неподходящ подход, твърде вероятно е да се разминем с желаното. Именно тук понякога е слабото звено във веригата. Ако отидете при алчен или просто изгладнял магьосник, той на мига ще ви убеди, че е нужно съдействие или противодействие, за да си изкара хонорара.

Но понякога тревата расте и без да я караме насила. Има случаи, в които просто една идея ни дели от желаното и не необходимо въвеждането на магия, а само малък период от време, за да го получим. Точно такъв е примерът с госпожица С., която ме потърси за магическа помощ. Имала дълга връзка с приятеля си, но все не стигали до брак. „Вече съм се отчаяла, маг Живин, посъветвах се с хора препатили, които ме насочиха към вас. Само вие можете да ми помогнете, моля ви!“

По време на магическия анализ установих, че не е необходима магическа помощ и че само след два месеца, жената щеше да постигне желаното. Казах й съвсем откровено истината и тя макар, и с неохота си тръгна. След три месеца се появи с кутия бонбони да почерпи за сватбата. „Благодаря ви, че тогава ме отпратихте. Да ви призная ходих на още две места, където ми предложиха веднага да ми направят магия за брак за вечни времена, но избрах да послушам вас и не съжалявам“.


- А какво щеше да стане, ако се беше съгласила „да й помогнат“?


МАГ ЖИВИН: Най-вероятно щеше да „захароса сладкото“ от прекалено старание. Ситуацията в случая много напомня на игра на билярд – необходима е точно премерена сила, за да чукнем топката и да я вкараме в ямката. Прекаленото засилване при удара ще изстреля топката извън игралната маса. Животът е по-голям майстор от всички ни и в повечето случаи подрежда нещата, и без „подсещане“ от наша страна. Но, разбира се, има и случаи, в които човекът е направил някои погрешни ходове, които могат да бъдат компенсирани с магическа помощ. Тогава се намесвам и нещата се подреждат бързо и незабележимо, сякаш винаги са си били така.


- Можете ли да обясните малко по-подробно за погрешните ходове. Всеки прави грешки...


МАГ ЖИВИН: Разбира се. Нека го онагледя с друг един пример, много близък по тематика с първия, но и с някои съществени различия в развитието на действието. За помощ при мен беше дошъл господин А. Не знаеше как да признае на приятелката си, че не е това, за което се представял пред нея. Запознали се преди половин година и той много я харесал. Решил да й „вземе акъла“, защото „как една толкова красива жена, ще се занимава с такъв като мен“, както спомена в разговора ни. Заемал лъскави коли от приятели, водил я по чужди вили, вземал пари назаем, за да я „изведе тук-там, свят да види“. Но възможностите му да комбинира и да се представя за друг, вече се бяха изчерпали. Предстоеше му да признава истината и не знаеше как да постъпи:

„От една седмица не съм се обаждал. Телефонът ми се нажежи от нейните позвънявания, не смея да си покажа носа навън. Казал съм да отговарят, че не съм в България, но все някога трябва да „се върна“. Помогнете ми, маг Живин!“ По време на магическия анализ му предложих начин на магическа помощ, при която щях да помогна без да навредя нито на него, нито на избраницата му. Тоест, видях възможност да съдействам за подобрение на ситуацията. Приложих съвкупност от няколко магически техники, а господин А. „се върна от чужбина“ след три дена. Обади се да каже, че си бил признал, както го посъветвах и било станало „страшно“, била слязла само да си вземе цигари и той използвал момента да ми звънне - „Не ме изоставяйте, маг Живин! Правете каквото трябва!“. Е, всеки си плаща гяволъка в една или друга степен. След още пет дена звънна да каже, че страшното вече минало и не било чак толкова страшно, да благодари и да се похвали, че били решили да се женят – дата била насрочена и така нататък. Хора сме и понякога грешим, но на грешка и прошка, и помощ, за да не я повтаряме от стрес и притеснения.


- В началото на разговора ни споменахте за още един възможен подход – противодействието на ситуацията. Да не го пропуснем.


МАГ ЖИВИН: Няма страшно. В класическия му вариант, този подход обикновено свързваме със защитната магия – изчистване на негативни магически въздействия, изграждане на защити и така нататък. Тоест с предотвратяването на нежелани факти, събития и чужди упражнения в живота ви. Тук са осемдесет и пет процента от жертвите на „магическите жътвари“ - били те откровени мошеници с талисмани и амулети на едро, импулсни телефони, телефонни магии или „ела душице да те спасим от безпощадни магии“. Всички те разработват и тъпчат гуши от една основна златна мина – дълбоката и неизменна човешка нагласа, че всичко в живота трябва да е хубаво, че болестите, нещастията и всички останали пасиви са за другите, а за нас са само хубавите неща.

Самата тази нагласа е напълно достатъчна за да започнат да ни се случват лоши неща. Защото започваме да искаме от хубаво, по-хубаво, а докато искаме всички тези хубавини, се сблъскваме с делничния си живот, в който се разболяваме, баба ни умира, комшията катастрофира, детето го късат на изпит, партньорът ни необяснимо ни зарязва, отсреща отварят по-голям магазин и се разоряваме, и така нататък. Разликата между розовите ни копнежи и сивата отрезвяваща реалност е толкова драстична, че веднага ни се набива мисълта, че нещо не е наред, че „някой нещо ни прави“. Оглеждаме се и не виждаме никой нищо да ни прави. Охо-о-о, казваме си ние, значи го прави тайно и така, че да не забележим! След това попадаме я на обява, я на някоя дивотия написана в пресата, я на телевизионно предаване и разбираме без да ни се подсказва много – направена ни е магия.

Обаждаме се на въпросния мошеник и той потвърждава съмненията ни – ако не била магията, досега да си купуваме трета къща и шести мерцедес, детето да учи в Оксфорд, а свадливата комшийка от третия етаж, която има лоши очи, и ни вади душата със скандали, а освен това и краде парно, да е гушнала китката. Тази магия ви е направена от ваша близка, ама много близка жена с мъртвешка вода и пръст от шест гроба, за да умрете... И така се включвате в хранителната верига на „магьосниците“ от най-ниското стъпало. Обикновено не правят нищо, а разчитат на майстора живот, който след лошото винаги пуска по нещо хубаво, а след него пак лошо, но вие вече знаете, чия „ръка да намажете“, за да ви махне лошото, което ще се махне и без да „мажете ръката“, но това е вече друга приказка. Сега говорим за подходите. Създадена е неприятна ситуация и й се противопоставяме с всички възможни средства, дори и с магия.


- Чести ли са случаите, в които се противопоставяте на чужда магическа намеса?


МАГ ЖИВИН: Отчайващо чести. Най-сериозни поражения нанася така наречената „бяла магия“ за любов, щастие, берекет, отключване на късмета и т.н., правена от некадърници. Правят такива „бели“ магии, че не ти е нужна черна, за да ти се съсипе всичко.

Нека поясня – първо на подобни „бели“ намеси се противопоставя самият живот на човека, а едва в последствие и аз. Да не ви разказвам на какви ужасии съм се нагледал от мърляви или направо ужасяващи магии! Една жена ми беше донесла восъчна кукла на любимия си, набодена на ключови места с железни шила и топлийки с шарени главички като игленик. Тази магия за няколко хиляди лева трябвало да и осигури сватба. Вместо това любимият се беше разболял тежко и беше постъпил в болница в критично състояние, но не можеха да му поставят точна диагноза – набодените органи един след друг отказваха да функционират.

„Майсторицата“, направила „бялата“ магия, като чула за резултата, внезапно заминала на турне в Гърция – нямало как да е тук и да помогне, визитата била договорена предварително, как да огорчи толкова много хора, очакващи помощта й. Едва оправихме магическата страна на нещата. Добре, че жената беше реагирала бързо. Мъжът постепенно се възстанови от „непосилната любов“ и нещата се поизгладиха.


- А как стоят нещата с черната магия? С чистата черна магия?


МАГ ЖИВИН: С това, което вие наричате чиста черна магия нещата стоят като с „бялата“ – трябва да се чисти. Но е значително по-рядко срещана напоследък. Животът не търпи излишни натурии, били те „бели“ или „черни“.

Нека си го представим като една добре подредена къща. Колкото по-малко излишества има в него, толкова по-лесно се придвижваме в различни посоки, когато ни е нужно. Ако сложим гардеробче тук, шкафче там, масичка еди къде си, започваме да се препъваме из тях и ни остават синки. В крайна сметка или ги изхвърляме, или започваме да се изкривяваме трайно, докато се учим да ги избягваме.

Винаги препоръчвам първия вариант и съм готов да чистя всичко излишно или нежелано с радост и удоволствие. Разбира се, има разлика между това да си сложите сами излишен шкаф до врата в коридора и това някой да ви сложи препъвалка пред прага, но не е чак толкова съществена.

Още повече, че „бяла“ и „черна“ магия няма. Магията е една. Зависи за какво я използвате.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .