Банер
ЦАРЕВНА ЛЕБЕДЬ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Разбити митове за здравословния живот
Написано от Румяна Алексиева   
Петък, 23 Март 2007 00:00
Воденето на изключително здравословен начин на живот днес става все по-популярно - младите жени пият зелен чай, деловите мъже започват деня с диетична закуска (и пушат леки цигари), дори лягат да спят на "гладен корем", а на сутринта всички са на фитнес.

Защо? Защото всички правят това!?. Да, съветите за здравословен начин на живот са едва ли не във всяко списание.

Но се оказва, че някои препоръки просто са митове.

1. Храната

От захарта се пълнее, а от заместителите на захарта - не.

Заместителите на захарта (ксилит, цикламат, захарин) също съдържат калории. Те повишават апетита и тяхната употреба в голямо количество може да предизвика стомашно разстройство. Ако не сте диабетик, за който изборът между захарта и заместителите е буквално въпрос на живот и смърт, по-добре не се увличайте по подсладителите.

"Живият" йогурт е най-полезен.

За "жив" може да се смята само този йогурт, който не е пастьоризиран (т.е. той е без термична обработка) и може да се съхранява при ниска температура не повече от седмица (само по този начин бактериите действително остават живи). Киселото мляко, което стои по цели седмици на рафтовете в супермаркетите, не може да бъде "живо".

Вредно е да се яде през нощта.

Кога всъщност настъпва за вас нощта? Вредно е да се яде два часа преди сън, защото в противен случай храната не може да се преработи. А ако сте сова? Вечеряте в полунощ и лягате да спите в 2,30. Принципът е спазен и няма да се измъчвате от глад. Във всички случаи не е препоръчително вечерята да се състои от свинска пържола с пържени картофи - консумирана дори 4 часа преди лягане тя ще възпрепятства добрия сън и на сутринта главоболието ви е гарантирано.

Здравословната храна е много скъпа, защото се приготвя по специални рецепти.

В това се опитват да ни убедят производителите на нискокалорични мюсли, соеви хлебчета, протеинови коктейли и т.н. Стойността на изходните продукти (зърна, мед и други) е много ниска, а висока цена ние заплащаме, защото много по-лесно е да отворим готовия продукт, а не сами да отглеждаме овес, да мелим орехи и три пъти да прекарваме през месомелачката зеленчуковото пюре. Плащаме не за полезността, а за икономисаното време.

2. Спортът


Спортът е здраве, колкото повече са тренировките, толкова по-добре.

Заниманията повече от два часа дневно обаче могат да износят ставите, да повредят мускулите, да предизвикат сърдечно-съдови и стомашно-чревни проблеми, да нарушат менструалния цикъл.

Утрото трябва да започва с гимнастика.

Какво се очаква от сутрешните упражнения? Подобряване на физическата форма, укрепване на мускулите, зареждане с бодрост за целия ден. Мозъкът се нуждае от повече време за събуждане, отколкото тялото. По-добре започнете деня с водни процедури и след като се разсъните добре - преминете към упражненията.

Бягането на чист въздух укрепва здравето.

Къде ще намерите този чист въздух, ако бягате покрай оживен и шумен булевард? Вие дишате с пълна гръд и вашите бели дробове работят - те поглъщат всички изгорели газове
. Дори запалените по джогинга американци вече охладняха към този начин за спортуване. Оказа се, че той натоварва много силно ставите, но твърде малко мускулите. Ако сте намерили място с чист въздух, по-добре е да вървите бързо или просто бързо да бягате.

Вредна храна
Вредна храна
3. Всичко останало


Цигарите light не са толкова вредни.

Те наистина съдържат по-малко количество смоли и никотин, но нали на заклетия пушач му е необходима определена дози никотин. Той ще изпуши не три "нормални", а 5 "леки" цигари и ще "дърпа" по-дълбоко, за да "почувства". По-малко вредни цигари просто не съществуват!

Стресът - това са негативните преживявания.

Т.е. новината за смъртта на чичо ви от Америка ще съкрати живота ви, а неговите милиони, които са ви завещани - ще ви го удължи?! Едва ли! В действителност силните положителни преживявания могат да разтърсят организма така, както и отрицателните и могаг да доведат точно толкова до инфаркт. Не напразно йогите съветват да не се поддаваме на емоциите, каквито и да са те, и да се отнасяме към всичко философски.

Здравословният начин на живот гарантира дълголетие.

От части да. Но не трябва да забравяме инфекциите, собствената генетика, наследена от родителите. Здравословният начин на живот не е самоцел, той по-скоро подобрява качеството на живота, а не го удължава.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .