Банер
ПЕСЕНТА НА БОЯН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

За какво служи Магията?

Правилният въпрос е по-скоро за какво се използва магията

- Маг Живин, нашата читателка В. К. от Пловдив задава следния въпрос в писмото си до нас: „Как да се предпазим от зли магьосници?” Какво бихте я посъветвали?


МАГ ЖИВИН: Ако приемем, че съществуват зли магьосници, рецептата е същата като за предпазване от най-обикновени зли хора – постарайте се да ги избягвате и всичко ще е наред. Не е трудно да ги разпознаете, не е трудно и да се държите далеч от тях. В деветдесет и девет процента от случаите е напълно достатъчно...


- Казвате, че не е трудно да ги разпознаем, но как? Всички са бели и добри и работят със силите на светлината...


МАГ ЖИВИН: Така е според рекламата. Но човек рядко се доверява на голата реклама. Той обикновено се осланя на интуицията си, както и на препоръки от хора ходили и патили. Наскоро ме посети една жена – г-жа Н, която повярвала „на сляпо” на някаква рекламна статия за „бяла магьосница”, владееща всякакви енергии, вибрации, контравибрации и прочие космично-вибрационни чудесии. Открила й три черни магии, кадила я с черен пушек от църковни свещи, ляла восък, баяла и в крайна сметка станало още по-лошо. Малката тайна беше, че още при отиването си при „бялата добра магьосница” г-жа Н, не е имала никаква магия. Съответно развалянето беше объркало напълно енергетиката й. Внесох необходимите корекции и нещата се оправиха. След това приложих древна индийска магия за благопотръгване и г-жа Н получи желаното от нея раздвижване както в бизнеса, така и в личния си живот. В последващ разговор ме попита дали „бялата магьосница” била „зла магьосница”. Обясних й, че не е нито бяла, нито зла, а просто алчна, неграмотна и некадърна. „Да, ама тя използваше едни такива сложни термини...”, контрира ме г-жа Н. Размахването на дълги, сложни и нищо незначещи латинизми не е трудно, обясних й аз, можем примерно да ви кажа, че някоя ваша съседка прилага метода на лактоавалацията при трансперсоналните си контакти, което може би ще рече, че си поръчва и пие мляко, когато седне да побъбри с някого в кафене. Всичко това са глупости, прикриващи отсъствие – на дарба, на мъдрост, на можене и т.н. Животът е прост и ясен – внасянето на словесна мътилка и излишни усложнения, демони и прочее украшения вероятно би трябвало да подскаже на човека, че великата магьосница срещу него разиграва плоски сценки. По-добре да отиде на театър или кино – по-евтино и безопасно е, а и естетичната наслада е съществено по-голяма. Но да се върнем към темата. Трудно е да се открие истински посветен и просветен магьосник, който да е зъл. Зъл е невежият човек, който не вижда по-далеч от собствената си кесия, дворче, интереси и т.н. При магьосниците е същото. Можеш ли да служиш на някакви сили на „доброто и светлината”, когато си тъп като галош и не се интересуваш от нищо друго, освен да си угодиш по-добре?


- Да разбираме ли, че според вас няма истински зли магьосници?


МАГ ЖИВИН: Има хора, които използват магията, с цел да вредят, защото дотам им стига въображението, вътрешните нагласи и степента на развитие. Има и други, които са преобладаващата част, и използват магията, с цел да „помагат”, но поради некадърност, тъпотия, алчност престараване или поради всички заедно, вредят на човека, потърсил помощта им. Ако под горните две разбирате зли магьосници, трябва да ви кажа, че това е преобладаващата част от рекламиращите се и рекламирани магьосници понастоящем в България.


- Казвате използват магията за едно или друго. А за какво служи магията?


МАГ ЖИВИН: Магията е начин на живот и духовен път на развитие. За това главно би трябвало да служи на човека, който я упражнява. Правилният въпрос е по-скоро за какво се използва магията от така наричаните „рекламирани магове и магеси”? А правилният отговор в преобладаващия случай е – за всичко останало. Оттам тръгват и неразбориите и откровените глупости, които се сипят в публичното пространство от гъшите мозъци на неуки преписвачи на дебели книги. Искрено се извинявам на гъшия род – все пак на времето именно гъските са спасили Рим, но като се взирам наоколо, ми се чини малко вероятно да успеят да спасят България или някого в България.


- А вярно ли е, че злите магьосници се раждат такива?


МАГ ЖИВИН: Човекът не е муха, за да се появява на бял свят такъв, какъвто ще бъде през целия си живот. Той се ражда като съвкупност от вероятности, а не като завършен продукт. Самият човек чрез своите вътрешни нагласи, решения и действия избира какъв да е пътят му занапред в рамките на кармичното предопределение. Всеки се ражда с някаква дарба – там е и силата му, там е възможността му за развитие и процъфтяване. Но всеки сам решава как и доколко ще извърви именно този път. Да речем се раждате с дарбата да провиждате съдбите на околните и да влияете върху тях. Можете да я развиете и да постигнете висини, а може да я използвате както си е недоразвита в зародиш – ваша воля. Но ако решите да минете „по равното” без развитие и усилие, перспективата да попаднете в клас „зли магьосници” е почти неизбежна. Тогава у вас ще остане празнина, голяма и бездънна, която ще се опитвате да затулите с пари, слава, преписваници от книги, но проблемът със затулките, е че са само временни, все не достигат и погледнати отстрани откровено изглеждат като некадърни кръпки. Може и да успеете да излъжете някой клиент, но дали можете да излъжете себе си? Казвам го, за да проумеете преживяването за дълбоко вътрешно страдание и невалидност у така наречените зли, бели и т.н. магове, магеси и прочие „служители на светлината и космичните вибрации”.


- На няколко пъти днес се изказвате доста иронично за „служителите на светлината”, изразът ли ви дразни или какво?


МАГ ЖИВИН: Дразни ме не само изразът, а и заиграването с подсъзнателните рефлекси на читателите с цел извличане на печалба. Какво е посланието – „Аз съм служител на светлината, ще разпръснем мрака, идвайте при мен в стройни редици”. И читателят не се замисля. Само ще спомена, че името Луцифер (предполагам всички знаят за кого става въпрос) в превод означава „носител на светлина”. На неговата „светлина” ли служат „служителите на светлината”, на друга ли...?


- А вярно ли е, че на жените е по-присъщо да са магьосници и че са по-силни от мъжете в тази област?


МАГ ЖИВИН: Не зная кой болен мозък е родил подобно „откритие”. Има си магически традиции и подходи, които са присъщи за мъжа и други, които са присъщи за жената, които са съобразени с окултните специфики на съответния пол. Ако мъж използва техниките и похватите на „женската магия” срещу веща магьосница, няма особени шансове да я пребори. Подобен ще е и случаят и ако жена реши да използва мъжка магия срещу вещ магьосник. Странното е, че напоследък, предполагам поради вродено малоумие, все повече жени преписват от книги за мъжка магия и все повече мъже се обръщат към традициите на чисто женската магия. Предполагам, че оттам идва и общият спад в качеството на приложната магия у нас. По този повод се сещам за един забавен случай. Преди време в приемната ми беше дошъл за магическа помощ доста едър представител на модерните тогава силови групировки. Оплака се, че си харесвал една девойка, ама тя много го въртяла и не го обичала достатъчно. Бил ходил при една „колежка – бяла магьосница”. И тя му била продала едно много скъпо „страхотно ефективно” заклинание. Трябвало да го чете всяка вечер пред свещ, докато девойката му не дойде разплакана, покаяна и влюбена до смърт в него. Той чел, чел, чел, но нищо. Подаде ми смутено заклинанието, в което разпознах едно доста изкълчено чисто женско заклинание от популярна на времето книжка, което започва така: „Аз съм въплътената Диана, аз съм въплътената Хеката....” Всеки път, когато си представя как този мъж-планина е произнасял (според препоръките на бялата магеса) „възможно най-патетично”, че е „въплътената стройна Диана и гъвкава Хеката” и как старателно е късал с огромните си пръсти листчета от цвете в разтопен восък, ме избива на смях. Помогнах на момчето и от години вече са щастливо семейство с онази девойка, но остава въпросът с качеството на предлаганите магии, доколкото изобщо се предлагат и доколкото изобщо има някакво качество. Ако погледнем отстрани, това си е подигравка с човека. Но тъй като е следствие от алчността и безхаберието на тетката-магьосница, май си е подигравка със самата нея. Ще си позволя плахо да намекна, че от онези години насам качеството само се е влошило.

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .