Автор |
Съобщение |
MeGaN_
Местожителство: Велинград
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:37 pm
Заглавие : ????? ? ?? ??????? ???? ???!
|
|
|
Случвало ли ви се е да се питате "Коя /кой/ съм аз...? Възможно ли е човек да загуби себе си? На мене лично много често ми се е случвало да се питам "Коя съм всъщност?"? Колкото повече се задълбочавам във въпроса, усещането за празнота се засилва още повече... Или пък това е начин да видя себе си по отблизо |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:50 pm
Заглавие :
|
|
|
Мисля, че на всеки поне веднъж се случва такова нещо.Освен това, често си задаваме и тривиалните въпроси "Защо съм на този свят? какъв е смисълът а живота /ми/? " |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Въпросът е малко по-сложен и по-прост. Зависи за кого питаш За това, за което се мислиш, за това, за което те възприемат, за това, което ти се струва, че би трябвало да си или за това, което си. |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:56 pm
Заглавие :
|
|
|
То не е просто задаване на въпрос! Съпроводено е с много странно усещане /неприятно чувство/..., сякаш наистина си се изгубил някъде и трабва просто да отклониш мислите си от този въпрос, за да не се засилва неприятното усещане ! |
|
_________________ Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него!!! |
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 9:58 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Въпросът е малко по-сложен и по-прост. Зависи за кого питаш За това, за което се мислиш, за това, за което те възприемат, за това, което ти се струва, че би трябвало да си или за това, което си. |
Още повече се обърках ! По скоро за това, което си...! |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 10:07 pm
Заглавие :
|
|
|
Случвало ми се е, имала съм подобно странно усещане, напоследък като че ли все по-рядко. |
|
|
|
|
|
MeGaN_
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 10:12 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Случвало ми се е, имала съм подобно странно усещане, напоследък като че ли все по-рядко. |
Все пак не съм единствена! На мен също скоро не ми се е случвало, но може би защото не съм имала време да се замислям ! Много е странно както за описване така и за рабиране, самата аз не мога да го обясня ! |
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Фев 11, 2007 10:56 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз пък понеже доста често се питам това, взе да ми писва и смятам да мина на ниво да почна да си отговарям.Всъщност най-лесният отговор е: "не ми пука коя съм, важното е,че сега съм тук и това е факт, така, че трябва да видя какво мога да направя докато съм тук и съм това!" |
|
|
|
|
|
adidessi
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 10:09 am
Заглавие : ?????????
|
|
|
Случвало ми се е доста често при това. Нека обясня. Когато съм била изправена пред проблем, на който не мога да немеря решение идва един момент, в който се "предавам". В главата ми няма абсолютно никакви мисли и абсолютно никакви чувства. Много е необикновенно, като в безтегловност.Нищо не съществува. Спирам да очаквам, каквото и да било, спирам да се съпротивлявам, просто стоя с "празна глава". И знаете ли, точно в този момент се появява решението, правилното решение. Не мога да опиша механизма, но след като изгубиш себе си, намираш правилния отговор. Сигурно ви звучи много объркано, но не знам как да го обясня по добре. Някъде бях прочела нещо много интересно, в което лично аз намерих логика, то гласи горе долу така, че за да почувстваш и видиш правилно нещата "Трябва да умреш преди смъртта". |
|
_________________ ЖИВОТЪТ САМ СИ НАМИРА ПЪТЯ!!! |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 12:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Това за изпразването на съзнанието от всичко насложено, за да постигнеш до решение си е просто метод.Доста е трудничък за употреба, но си струва усилието. Предполагам, че като се изключи т.н. "ум", всъщност ни завладява истинското познание за нещата и така се стига до верните усещания и отговори.Аз съм го опитвала при наличие на проблем, но много рядко ми се получава.При мен по-честият случай е, че решенията ги вземам на сън.Сигурно механизмът е подобен. Не знам.Обаче обикновено са правилни.И дори и съдружниците ми вече спряха да ми се смеят, като им кажа сутрин в офиса, че съм сънувала, че трябва да постъпим по даден начин. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 12:29 pm
Заглавие :
|
|
|
А...ъъъ...така..6 числа за тото2 може ли да сънуваш,а? |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
adidessi
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 12:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Никъде не съм споменала, че сънувам. Мисля, че изобщо не си разбрал какво искам да кажа, но не е толкова важно. Просто споделих, може пък някой да разбере за какво говоря. |
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:06 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | ...И дори и съдружниците ми вече спряха да ми се смеят, като им кажа сутрин в офиса, че съм сънувала, че трябва да постъпим по даден начин. |
Да кажем,тогава,че "сънувала" е в кавички..Така става ли? |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Adidessi, постинга на Audan беше към мен.За съжаление, Audan, това с числата не ми се получава.И не само с числата. За всичко, което малко или много е на хазартен принцип, хич ме няма.Обаче, като си помислиш, ако бяхме толкова млади, здрави, красиви, умни и богати, дали щеше да ни интересува всичко това, за което си говорим в този форум.Аз си мисля, че ако сме откровени, отговорът е НЕ.Така че, не съжалявай /както и аз не съжалявам/, че не сме такива /тука естествено влиза и шестицата от тотото/.Знаеш ли аз как попаднах на предишния форум и от там - на този. Имам здравословен проблем и търсех в интернет да науча нещо повече по въпроса, ходейки предимно в медицински и др. подобни сайтове.От някаква случайна препратка - попаднах на форума.А след изчетеното и казаното, преосмислих много неща за себе си и живота.Така че излиза, че е трябвало да бъда болна, за да се случи всичко това с мен. |
|
|
|
|
|
adidessi
|
Пуснато на: Пон Фев 12, 2007 1:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Щом искаш нека е в кавички. Изобщо не искам да убеждавам когото и да било, в каквото и да било. Ето още един пример, чрез който можем да се убедим колко различно всеки един от нас възприема себе си и действителността. Затова казах, че сигурно ще се намери някой, който да разбере за какво говоря. Ти определено не разбираш, но аз не ти се сърдя, въпреки че ме иронизираш! |
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|