НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 11:11 pm Вижте мненията без отговор
УНИВЕРСАЛНИЯТ ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК - ГРЕЙПФРУТЪТ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:03 am
МнениеЗаглавие : ????????????? ???????? ?????????? - ???????????
Отговорете с цитат

Бях обещала да ви дам още рецепти за лечение чрез уникалният и универсален антибиотичен продукт "Биоцитрина", които е много силен екстракт от грейпфрут.

Този продукт може да ви избави от най-упоритите и повсеместно разпространени из цялото ви тялото гъбични инфекции, както и от много най-различни бактериални инфекции, които в повечето случаи водят до много тежки хронифицирания заболявани,предимно ракови образования.

Ето първата рецепта:


ГЪБИЧНИ, ПАРАЗИТНИ И БАКТЕРИАЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ

Вагинити

Вулвовагинитите са често срещано заболяване и може да засегнат жените във всяка една възраст. Може да бъдат предизвикани от бактерии, гъбички, вируси или паразити. Химикалите, намиращи се в пяната за баня, сапуните и парфюмите, някои фактори на околната среда, като лоша хигиена и алергени, също може да доведат до това състояние. Кандида Албиканс, която причинява гъбични инфекции, е една от причините за появата на вагинити. Честото използване на антибиотици може да доведе до появата им, тъй като те убиват нормалната противогъбична бактерия, която живее във вагината. Гъбичните инфекции най-често предизвикват сърбеж и гъсто, бяло течение. Традиционното лечение включва антибиотици и противогъбични кремове, които в повечето случай успокояват състоянието, но не го лекуват.

Екстракт от грейпфрут, комбиниран с масло от чаево дърво или ехинацея тинктура, помага да се отървем от този неприятен проблем. В продължение на най-малко 1 седмица се правят вагинални промивки като се прибавят 10 капки Биоцитрин в 150 мл затоплена, преварена вода (може да добавим и 5 капки ехинацея тинктура или няколко капки масло от чаево дърво). Желателно е водата да е преварена или поне престояла 24 часа, за да може да се неутрализира хлора в нея, тъй като той намалява силата на екстракта. Разтворът се изсипва в по-голяма спринцовка (без иглата) и в легнало положение се впръсква във вагината. Може се да се използва и дамски душ.

Друга възможност е в приготвения разтвор да се натопи тампон, който се поставя за 1 до 3 часа. През първите 3 дена от приложението на Биоцитрин процедурите се прилагат 2 пъти дневно, а след това 1 път на ден. Желателно е прилагането му да продължи най-малко 2 седмици.

За да се избегне повторната инфекция може да се прибавят по 20 капки Биоцитрин при последното изплакване на бельото или то да се накисва поне за 20 минути във вода с добавен екстракт.

Вагинално Биоцитрин не се прилага по време на бременност или менструация, освен ако не е предписано от лекар.
За възстановяване на вагиналната флора може да се прави промивка с равни части топла вода и неароматизирано, натурално кисело мляко.

В никакъв случай не се прилага неразреден екстракт!

В случаите, когато вагинитите са предизвикани от гъбички (Кандида Албиканс), се прилага описаният по-горе начин на използване на Биоцитрин, като той продължава и след изчезването на симптомите. В повечето случаи на вагинални гъбички Кандида Албиканс се оказва, че ги има и в червата. Затова се препоръчва едновременно да се приема Биоцитрин вътрешно.


Рецепта за вътрешното приложение на продукта има в темата за "Уникалните свойства на грейбфрута".

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:14 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тук вмъквам задължително и тази препоръка, защото ако по принцип не се използват пробиотиците при бактериални инфекции, както и гъбични, то лечението се усложнява неимоверно много.


ПРОБИОТИЦИ
Преди повече от век руският микробиолог Иля Мечников предполага, че консумирането на живи микроорганизми в млечните продукти е от значение за дълголетието при някои етнически групи. Десетилетия по-късно, през 1965 г. учените въвеждат в употреба думата 'Пробиотици'. С този термин те наричат диетичните добавки, съдържащи полезни микроорганизми, оказващи помощ при реколонизирането на стомашно-чревните бактерии. Пробиотиците въздействат върху микроорганизмите, които предизвикват някои заболявания в стомашно-чревния тракт. Те са отговорни за производството на витамините от В-групата, особено биотин, ниацин, фолиева киселина, пиридоксин. Подобряват храносмилането, като се борят с вагиналните гъбични инфекции и убиват вредните бактерии. Като променят киселинния и алкалния баланс в стомаха, те лишават вредните бактерии от необходимите им хранителни вещества. Полезните бактерии произвеждат противогъбични ензими, които се борят с Кандида Албиканс. Тези полезни бактерии виреят върху храни, богати на влакна и хлорофил.
За по-добър и бърз резултат се препоръчва всеки ден да се приемат пробиотици - Лактобацилус ацидофилус, Бифидобактериум бифидус и Ацидофилус, които са и най-добре проучени.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:15 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР
/ Бактериални цистити, изпускане/

Лечението на инфекциите на пикочния мехур е най-успешно чрез използването на природни продукти, тъй като антибиотиците не помагат, а може да влошат този вид заболяване. Те може да атакуват тъканите на пикочния мехур, където няма никаква инфекция. Най-честият причинител на инфекции на пикочния мехур са бактерии, обикновено Е. Коли, които успяват да се придвижат по пикочния канал до пикочния мехур и да се репродуцирт там. Този вид инфекции трябва да се лекуват незабавно, не само защото са болезнени, но и защото пикочният мехур може да се намали до размери, при които ще задържа само 30 - 60 грама.

Жените са по-податливи - 1 на всеки 5 има инфекция на пикочния канал поне веднъж в живота си. Заболяването е по-малко разпространено сред мъжете, но когато се появи такава инфекция, може да стане сериозна. Повечето инфекции на пикочния тракт предизвикват възпаление на пикочния канал (уретрит), но може да се разпространят до пикочния мехур, предизвиквайки цистит. В някои случаи инфекцията може да стигне до бъбреците - сериозно заболяване, наречено пиелонефрит.

Някои причинители на циститите са околната среда и алергиите, пониженият имунитет, киселините в храносмилателния тракт, тежко протичащи менструации. Друг съдействащ фактор е недостатъчната лична хигиена.

Симптомите са мътна урина с неприятна миризма.


Приложение на Биоцитрин: 3 пъти на ден по 10 капки или 2 пъти по 1 капсула, в продължение на 1 месец.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:18 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ГЪРЛО
Възпалено гърло
/ Тонзилит, кашлица, прегракване, ларингит/

Бактерии, вируси и дори гъбички може да предизвикат възпаление и зачервяване на гърлото. Възпаленото гърло е симптом на няколко заболявания. В повечето случаи причината за зачервеното гърло е инфекция, която е заразна. Инфекциите се причиняват или от вируси (като грипните) или от бактерии (като стрептококи, микоплазма, хемофилус).

Докато бактериите се поддават на антибиотично лечение, за вирусите това не е в сила. Те са силно заразни и се разпространяват много бързо (особено през зимата). Когато зачервеното гърло е причинено от вируси, симптомите са: течащ нос, кихане и болки по цялото тяло. Организмът изгражда антитела, които ги унищожават, а самият процес продължава около седмица. Възпаленото гърло е характерно и за някои други вирусни инфекции като: дребна шарка, варицела, магарешка кашлица и круп.

Друга инфекция, която се нуждае от продължително време за лечение и е заразна е мононуклеозата. При нея вирусът се разполага в лимфните възли и предизвиква силното им увеличаване. Мононуклеозата може да порази черния дроб и да предизвика силна умора, продължаваща до 6 седмици и повече. Тя е тежко заболяване, което най-често се среща при подрастващите и малките деца. Много лесно се предава чрез слюнка, общи прибори и кърпи.

Когато причината за възпаленото гърло е бактериална, то виновник за това са главно стрептоковите бактерии. Ако не се лекуват навреме, може да поразят сърдечните клапи или бъбреците, да предизвикат скарлатина, тонзилит, пневмония, синузит и възпаление на ухото.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:20 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ТОНЗИЛИТ (ангина)
е инфекциозно заболяване от вирусен или бактериален произход (най-често причинител е бета-хемолитичен стрептокок) при което се засягат лигавицата на фаринкса и околната лимфна тъкан. През първите 2 - 3 години от детството това е първото място където имунната система на децата се среща с патогените (бактерии, вируси, гъбички, паразити) и алергените, които постъпват в организма заедно с вдишвания въздух.

Сливиците са големи лимфни струпвания, разположени в своеобразни джобове от двете страни на езика, под небцето и също са свързани с разпознаване на патогени и алергени, но когато постъпват в организма заедно с храната и водата.

Сливиците "хващат" инфекциите, като помагат на детската имунна система да развие антитела срещу тях. Те са изградени от така наречената "лимфна тъкан" и наподобяват лимфните възли по шията, подмишниците и в слабините. Когато в съседство с тях има някакъв възпалителен процес, лимфните възли (включително и сливиците), се увеличават и се стремят да унищожат причинителите на инфекцията и да създадат устойчивост на организма спрямо тях. Здравите сливици не остават инфектирани. Но честото възпаление на гърлото показва, че инфекцията в тях е останала неизлекувана.

Инфекциите в носа и синусите също може да доведат до зачервяване на гърлото, тъй като гърления секрет се стича надолу по гърлото, носейки със себе си заразата. Най-опасната инфекция на гърлото е епиглотис, причинена от бактерия, която заразява част от ларингса и предизвиква подуване, което затваря пътя на въздуха. Това заболяване е много опасно и обикновено се налага спешна медицинска помощ.

Лечението на възпаленото, зачервено гърло чрез средствата на традиционната медица най-често включва антибиотик. Когато се предполага, че причината е стрептококова инфекция, обикновено се предписват антибиотици от групата на пеницилина или еритромицина. Но има бактерии, които може да предизвикат възпаляване на гърлото, които не се влияят от тези антибиотици.

Антибиотиците не лекуват вирусните инфекции, а вирусите намаляват устойчивостта на пациента срещу бактериалните инфекции. След всяко приемане на антибиотик, вирусите и бактериите стават резистентни към такова лечение. Много често се налага приемането на медикамента да продължи 10 дена, което е катастрофално за бактериалния баланс на стомаха и което, в повечето случаи ще доведе до появата на гъбична инфекция с Кандида Албиканс. Употребата на антибиотик не винаги гарантира, че ще се излекуваме. Ако неправилно е определена причината за възпаляването на гърлото, инфекцията само се подтиска и след известно време рецидивира отново.

Един от сигурните начини да установим причинителя за зачервяването на гърлото е изследването на гърлен секрет, което може да докаже наличието на стрептококова инфекция. Много други инфекции, както бактериални, така и вирусни, ще дадат отрицателен резултат. Понякога това се случва и със стрептококовите. В този случай лекуващият лекар трябва да прецени, въз основа на оплакванията, какво лечение би било най-подходящо. Ако гърлото често се възпалява 30-дневно вътрешно приложение на Биоцитрин ще спомогне за премахване на причинителя на инфекцията, независимо дали е недоизлекуван вирус или бактерия от предишни болестни състояния.

Приложение на Биоцитрин: Гаргарата с екстракт от грейпфрут може ефикасно да премахне най-устойчивите микроби в устата - стрептококите. Необходимата ин витро концентрация срещу стрептококи е 1:80000. Ин виво, ефикасното съотношение, което лекарите препоръчват е 300 - 500 ppm. То се постига, като се капнат 5 капки Биоцитрин в 150 мл затоплена вода. С този разтвор се прави гаргара в продължение на няколко минути, 5 - 6 пъти дневно, като първите 2 пъти се изплюва, а след това може да се преглъща. По този начин екстрактът преминава през места, които са недостъпни по време на гаргаренето. Като допълнение, Биоцитрин може да се приема вътрешно - 15 - 20 капки, разтворени във вода/сок или 1 капсула 3 пъти на ден.

За малките деца може 3 капки от Биоцитрин да се разтворят в 1 с.л. по-гъст сироп и да се дават 2-3 пъти на ден.


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:22 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ
Списъкът на възможните външни приложения на екстракта е голям. Независимо дали бактерии, вируси, гъбички или паразити са причина за заболявания по кожата или лигавиците, екстракта може да създаде предпоставки за излекуване, чрез унищожаването на патогените. Освободено от нежеланите микроорганизми, тялото може без трудности само да довърши оздравителния процес. Ако искаме да направитм нещо повече, може да спомогнем за възстановяването на кожата и лигавицата като използваме например алое вера.

Натрупаният опит във външната употреба на екстракта от грейпфрут е значителен. Практикуващите холистична медицина и много лекари предписващи екстракта, докладват за изключително добри резултати по време на оздравителния процес.

Като цяло, екстрактът от грейпфрут не бива да се използва в концентрирана форма. Упоменати са специалните изключения от това правило. За някои приложения е препоръчително екстрактът да се разтваря в растителна мазнина или спирт вместо във вода. Най-подходящи за тази цел са масло от бадем, маслиново, сусамено или от авокадо. Екстрактът трябва да бъде добре смесен с водата или маслото.

Не трябва да позволяваме да попадне в очите, тъй като може да предизвика силно раздразване. В такъв случай е необходимо очите да се измият обилно с топла вода и ако е нужно, да се потърси лекар.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:26 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ВЕНЦИ И ЗЪБИ
За здрави венци и свеж дъх - разтварят се 2-3 капки Биоцитрин в 50 мл вода. Устата се жабури за около 20 сек. или повече, желателно е сутрин и вечер преди лягане. Ако се използва устройство за почистване на зъбната плака (иригатор), в резервоара му може да се прибавят 3-4 капки Биоцитрин.

Болка в зъбите / Вадене на зъб - разтварят се 10 капки Биоцитрин в 150 мл вода. Прави се гаргара по няколко пъти на ден. Като допълнение може малко памук да се натопи в приготвения разтвор и да се постави за 10-15 минути директно около болния зъб.

Кариеси, зъбен камък - кариесът е процес на деминерализация на зъбния емайл и твърдата част от зъба, причинен от метаболизма на бактериите. Капват се 1-2 капки Биоцитрин върху мократа четка за зъби и те се мият 3 пъти на ден. След измиване на зъбите, устата се изплаква, като се използват 2 капки екстракт на 50 мл вода или се прибавят 3-4 капки в резервоара на устройство за почистване на зъбната плака.

Биопрограма ЕООД проведе свое пилотно стоматологично изследване. В продължение на 2 месеца върху 20 пациенти пробанти бе изпробвано действието на "Биоцитрин" върху устната кухина. Заболяванията на устната лигавица и пародонта все още са сериозен проблем за съвременната стоматология. Получените първоначални резултати са изключително добри. Разтвор от 2-3 капки Биоцитрин в 50 мл вода бе използван 2 пъти дневно за плакнене на устата, след измиване на зъбите. В края на 2-рия месец бе отчетено, че:

Биоцитрин намалява кървенето на венеца със 67%, т.е. при регистриран определен брой места на кървене в началото на изследването, в края на периода те са намаляли с 67%;

Почти няма пациент, който да не се оплаква от кървене и възпаление на венеца. Наблюденията показаха, че противовъзпалителното действие на Биоцитрин е 65%;

При поддържане на адекватна обща хигиена преди и по време на изследването, образуването на зъбна плака (жълтият налеп, който не може да се отстрани с четката за зъби и който е предшественик на зъбния камък) е редуцирано с 31%;

При някои от пробантите с чести афтози в устната кухина, по време на използването на Биоцитрин, оплакванията изчезват напълно;

Препаратът е незаменим и при гъбички в устната кухина (побеляване на езика и лигавицата), познати повече като 'млечница'.

Жабурене с разтвор на Биоцитрин бе препоръчано и на пациенти с проведени хирургически интервенции (вадене на зъби, издлетяване на мъдреци). При тях зарастването на раните в устата стана много по-бързо и без никакви усложнения.

Проблемът с гъбичките е особено актуален и при пациенти с пластмасови протези в устата и деца с ортодонтски апарати.

При тях се препоръчва, като профилактична мярка, протезите или апаратите да се накисват в разтвор от 5 капки Биоцитрин на 100 мл вода.

Препоръката се основава на лабораторно изследване, което доказа ефикасността на Биоцитрин срещу следните често срещани в устата бактерии - Псеудомонас Аеругиноза, Салмонела Ентеридис, Стафилококус Ауреус; срещу най-разпространената гъбичка - Кандида Албиканс.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:32 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ПОЧИСТВАНЕ НА ЧЕТКАТА ЗА ЗЪБИ
/ Ортодонтски апарати, зъбни протези/

Много често по четката за зъби има същите бактерии, които предизвикват проблемите в устата. Между отделните измивания те намират добра хранителна среда върху мократа четка. Екстрактът е много подходящ за премахването на нежеланите микроби, като по този начин предпазва от повторно инфектиране.


Смесват се 5 капки Биоцитрин в 100 мл вода и четката за зъби се накисва за 10-15 мин. Спокойно може четката да се оставя в приготвения разтвор между отделните почиствания на зъбите. Необходимо е преди всяко ползване да се изплаква добре, за да се премахнат умрелите бактерии. Приготвеният разтвор трябва да се сменя на всеки 3-4 дена.

С така приготвения разтвор може да се дезинфекцират и ортодонтски апарати, и зъбни протези. Поставянето им в разтвор с Биоцитрин за няколко часа или цялата нощ, ще предпази от образуването на плаки и ще унищожи бактериите по тях.

При болшинството хора, носещи протези, се получава влошаване на хигиената на устата и появата на лош дъх, предизвикани от бактериите, които полепват по апаратите или протезите. С помощта на Биоцитрин и неговата антибактериална сила този проблем се отстранява много ефикасно.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:33 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

НОС И ОКОЛОНОСНИ КУХИНИ
Промиване на носа

Защо е важно носът ни винаги да бъде чист? Въздухът преминава през носната кухина чрез вълнообразни движения, при които чуждите частици, намиращи се в него полепват по покритата със секрет носна лигавица. Така в белите дробове постъпва чист, обезпрашен въздух. Секретът, намиращ се върху носната лигавица има още едно предназначение - той обеззаразява вдишания въздух. Когато сме болни и дишането е затруднено, това се отразява върху общото състояние на организма. Тъй като дишането през устата е повърхностно, в белите дробове постъпва недостатъчно количество въздух, а оттам намалява количеството кислород, постъпващо в алвеолите на дробовете. Когато продължително време дишаме през устата, може да се нарушат функциите на различни органи, да се развие хронична хрема или синузит, дори да се получи отит (възпаление на средното ухо).

Приложение на Биоцитрин: 3 капки Биоцитрин се разтварят в 40 мл леко затоплена вода. Държейки главата назад, капваме по няколко капки от приготвения разтвор в двете ноздри. Разклащаме главата няколко пъти настрани, напред и назад, след което издухваме силно носа.
Не се прилага неразреден разтвор в носа!


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

УШИ
Почистване, възпаление на ушите, възпаление на средното ухо-отит)

Отитът е често заболяване, особено при децата, и се получава след остро възпаление на носа, гърлото, околоносните кухини, което се разпространява и в средното ухо. Най-често това става при грип или простуда. Понякога възпалението на средното ухо се среща след усложнение при скарлатина, морбили, заболявания на бронхите и белите дробове, при увеличени сливици. Когато възпалението на средното ухо не се излекува навреме, може да доведе до хронично заболяване. За да се предпазим от това болезнено състояние е достатъчно да поддържаме гърлото и носа здрави, тогава ухото много рядко заболява.

Приложение на Биоцитрин: Смесват се 4 - 10 капки Биоцитрин в 30 мл глицерин, или в 20 мл спирт и 20 мл глицерин. 2 - 3 пъти дневно се капват 1 - 2 капки от разтвора в поразеното ухо до изчезване на оплакванията.
Не се прилага Биоцитрин концентрат директно в ухото!

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ЛИЦЕ
Почистване на лицето (нормална кожа, акне, петна)

Акнето е заболяване на кожата, което засяга фините пори покриващи лицето. Причина за появата му е генетична предразположеност. То представлява неестествен отговор на организма на нормалните нива на мъжкия хормон (тестостерон) в кръвта. И мъжете, и жените имат тестостерон, който циркулира в кръвта, но при страдащите от акне този хормон оказва силен ефект върху кожата. Този неестествен отговор се контролира от самосебе си и в повечето случаи акнето се изчиства без манипулации. Няма начин да се предскаже колко време ще отнеме този процес, понякога минават години.

Акнето може да остави белези, които са постоянни, затова е по-лесно да се предотврати появата им, отколкото да се лекуват. Заболяването атакува две структури по кожата: порите, през които космите излизат на повърхността на кожата (тук мъртвата кожа става много твърда и частично блокира пората) и мастната жлеза, която отделя повече мазнини, което води до цялостно омазняване на кожата.

Частичното блокиране на пората ограничава отделянето на мазнините по повърхността на кожата. Това води до втвърдяването на мастните вещества и до появата на черни точки. Точките са черни не защото е натрупана мръсотия, а поради промяна в пигментацията на веществото в запушения канал. Ако частичното запушване на пората стане пълно, мазнините се натрупват около косъма и корена му и се получава инфектиране с бактериите Propionibacterium acnes, които нормално виреят по кожата ни. Проникването им в пората води до отделяне на вещества, водещи до зачервяване, образуване на гной и накрая до появата на пъпка с черен връх. Когато възпалението е дълбоко и остро, и пъпката се обработва или изстисква, гнойта може да проникне дълбоко в кожата, вместо да излезе на повърхността.

Тези дълбоки възпаления водят впоследствие до появата на белези.
Акнето е често разпространено и обикновено се появява през пубертета. Съществува схващане, че чрез подходяща диета то може да бъде избегнато. При много малък процент хора консумирането на шоколад и мазни храни води до влошаване на заболяването. При повечето диетата не оказва ефект. Но тя е важна за цялостното състояние на организма.

Женският хормон естроген, при определени нива, може да помогне за излекуването на акнето. При някои жени акнето се влошава преди менструация, което се дължи на промени в хормоналните нива.

Друг въпрос, вълнуващ младите, е дали да се изстискват образуваните черни точки и гнойни пъпки или не? При изстискване може, както споменахме, съдържанието им вместо да излезе на повърхността, да проникне навътре в кожата и да останат дълбоки белези. Желателно е преди всяка процедура по почистване на черните точки и пъпките, ръцете да се измиват много добре. Ако при изстискване на пъпките се появи кръв и ръцете са замърсени, инфекцията може да стане много голяма. Това лесно може да се избегне като ръцете се дезинфекцират с 2 капки Биоцитрин, а цялото лице се почисти преди процедурата с разтвор от 10 капки Биоцитрин на 100 мл вода. Освен че ще унищожи бактериите, които може да проникнат в порите и да предизвикат инфекция, разтворът ще изсуши леко кожата, като я предпази по този начин от ново натрупване на кожна мазнина по отворите на порите и ще намали възможността бактериите да се хранят.

Акнето е лечимо заболяване, но при някои хора трябва да се започне по-рано. Има много и различни препарати - някои изсушават кожата, други са обогатени на Вит. А и негови производни, в някои случаи се прилагат антибиотични кремове за спиране на възпалителния процес или се предписват хормонални таблетки. Желателно е, за да не се влоши състоянието и за да се избегне появата на белези, да се проведе консултация със специалист, който да прецени кой точно начин на лечение е най-подходящ. Това, което можем да направим сами, без да рискуваме, е да се погрижим за премахването на бактериите по кожата, чрез всекидневното му почистване с разтвор на Биоцитрин.

Съвместимостта на екстракта от грейпфрут с козметичните продукти позволява, ако има предпочитан лосион за почистване на кожата, да се добавят 10 капки Биоцитрин на всеки 100 мл от него. В случай, че лицето се почиства 3 - 4 пъти дневно с този лосион, то количеството Биоцитрин не бива да надвишава 5 капки на 100 мл. Така се избягва изсушаването на кожата.

Приложение на Биоцитрин: Лицето обилно се наплисква с топла и студена вода. С все още мокри ръце, се капват 2-3 капки от Биоцитрин на върха на пръстите и лицето внимателно се масажира 2 - 3 минути с кръгообразни движения. Изплаква се със студена вода и след това се подсушава. Може да се появи леко парене. То е показател за способността на екстракта да почиства в дълбочина. Екстрактът има продължителен антисептичен ефект. Ако попадне в очите, необходимо е да се изплакнат добре с топла вода.


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

СКАЛП И КОСА
/ Пърхут,главови въшки, псориазис/

При всяко измиване на косата се прибавят 10 капки Биоцитрин към шампоана. Скалпа и косата се масажират в продължение на поне 2 мин. След това се изплакват обилно с вода. При екзема или неопределени дразнения по кожата на главата, може Биоцитрин да се използва и като лосион. За тази цел се приготвя разтвор от 20 капки Биоцитрин и 50 мл вода и с помощта на памуче се втрива в кожата. След няколко минути косата се измива. Ако от разтвора попадне в очите, трябва незабавно да се изплакнат добре.


Така приготвеният шампоан за коса се прилага 2 - 3 пъти седмично в продължение на две седмици, след това по веднъж седмично. След като причинителят на пърхута е премахнат, с така приготвения шампоан косата се измива, като превантивно средство, веднъж на всеки две седмици.

В случай на сърбеж по кожата на главата, е желателно първо да се установи причината. Но може да се приложи по-горния начин и да се наблюдава резулата. Ако третирането с шампоан с Биоцитрин и лосион е успешно, може да се продължи употребата му.





Пърхут
Според дерматолозите пърхутът най-често се причинява от възпалителен процес, предизвикан от растежа на гъбички по кожата на главата. Причинителят е много разпространена гъба, известна като P.ovale. В малки количества по кожата на главата и други части от тялото, този дрождо-подобен организъм не предизвиква вреда. Промени в хормоналните нива или силен стрес може да "отключат" възпалителния процес. Тогава върху кожата на главата се концентрира голямо количество гъбички.

Върху главата се намират най-много мастни пори. Те отделят кожна мазнина, наречена себум, която подпомага растежа на гъбичките. Тъй като P. ovale бързо увеличават своето количество, това води до възпаление на кожата и ускорява скоростта с която клетките на старата кожа се възстановяват. Резултатът е пърхут. Обикновено той се ограничава по главата. Симптомите включват бели или сиви люспи и слабо раздразване на кожата. Острият пърхут или себореен дерматит (себорея) много често се разпространява освен по скалпа и в областта около веждите, бузите, зад ушите. Себореята се разпознава по мазните, жълтеникави люспи и влажни червеникави обриви по кожата на главата. При отлепване на люспите се създават условия за възникване на вторични бактериални инфекции.

Приложение на Биоцитрин: Много добри резултати се постигат чрез прибавяне към шампоана за коса на 10 капки Биоцитрин. След намазване с него, косата се оставя да престои 3 - 5 мин. и се изплаква добре. В случай, че попадне в очите, е необходимо те веднага да бъдат промити с чиста изворна вода.


Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Юли 04, 2007 10:48 am; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 10:43 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

БОЛКА В ЗЪБИТЕ

Вадене на зъб - разтварят се 10 капки Биоцитрин в 150 мл вода. Прави се гаргара по няколко пъти на ден. Като допълнение може малко памук да се натопи в приготвения разтвор и да се постави за 10-15 минути директно около болния зъб.



КАРИЕСИ, ЗЪБЕН КАМЪК
Кариесът е процес на деминерализация на зъбния емайл и твърдата част от зъба, причинен от метаболизма на бактериите. Капват се 1-2 капки Биоцитрин върху мократа четка за зъби и те се мият 3 пъти на ден. След измиване на зъбите, устата се изплаква, като се използват 2 капки екстракт на 50 мл вода или се прибавят 3-4 капки в резервоара на устройство за почистване на зъбната плака, се измият.

ЗА ЗДРАВИ ВЕНЦИ И СВЕЖ ВЪЗДУХ Р
Разтварят се 2-3 капки Биоцитрин в 50 мл вода. Устата се жабури за около 20 сек. или повече, желателно е сутрин и вечер преди лягане. Ако се използва устройство за почистване на зъбната плака (иригатор), в резервоара му може да се прибавят 3-4 капки Биоцитрин.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
ASD




Регистриран на: 07 Юни 2007
Мнения: 177
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 11:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена сърдечно благодаря за рецептите с Биоцитрин , който публикувахте.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 04, 2007 12:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Моля ... Smile

Нужно е само да бъдат използвани правилно по преднадначение и при нужда.

А може да бъдат използвани и за профилактика ...

Ефекта буквално е поразителен!!!

Казвам го от личен опит.

_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov