НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Вто Апр 16, 2024 1:42 pm Вижте мненията без отговор
Послание за постигане на Божественото Блаженство
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова




Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12571
Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Дек 31, 2010 1:52 pm
МнениеЗаглавие : Послание за постигане на Божественото Блаженство
Отговорете с цитат

Овладяването и постигане на Еуфорията, Екстаза и Блаженството!
26.12.2010 год..



Аз Съм Светлината, Аз Съм Любовта, Аз съм Озарението, Аз Съм Разбирането и Просветлението!
Аз Съм Бабаджи Нагарадж от Шестото Измерение на Лъчистите Тела! Аз Съм в Брахман...



В навечерието на 2011 год. идвам при вас чрез нашия Посланик Суварна Вишудха (Селена). Говоря чрез нея...
Здравей, Лунна Жена отразяваща Божествената Слънчева Светлина и Служеща на Бога!

С радост искам да ви известя, че на 10.11.2010 год. приключи Шестата Нощ на Галактическия Свят, който започна на 08.11.2009 год. Искам също така да ви известя, че още на 15.08.2008 год. навлязохме в Четвъртия Свят на Галактическия Подземен Свят, който ще продължи до 28.11.2011 год. Още по-радостното обаче е, че на Порталната Дата 11.11.2010 год. започна Седмия Ден на Галактическия Свят, който ще завърши на 28.11.2011 год. Окончателното приключване на този Галактически Цикъл ще бъде едва на 21.12.2012 год. Това е фиксираното време за приключването на най-активния период съотнесен към Духовното Извисяване на Човечеството, Планетата Земя, както и нашата Галактика. То е основната предпоставка за Възнесението в Четвърто и Пето Измерения.

Активно тече времето на последният Подземен Свят, финалът на който ще се разрази във интервала на времевия отрязък от 2011-2012 год., който ще е по-кратък от една година. Радвам се, че имам честта да съобщя чрез Суварна Вишудха, за оставащите броени дни до мига, в който ще изтече времето на последния Подземен Свят изпълнен с тотално заслепение и неразбиране на Живота като Цяло, и който всява разделение във вашите човешки сърца. Така навлизаме във времевия интервал 2011-2012 год., в който е включен 260-дневният Вселенски Свят през настъпващата 2011 год. свързан с мащабното Духовно Просветление и Извисяване на Човешкото Царство.

Това е най-знаменателната година, през която за трети път в историята на Земята, откакто сме в Слънчевата Галактика ще се завърне Цялостното Единно Познание на тоталното Просветление в резултат на течащото в момента 20-то ускорение. 20-то Небесно Ускорение е свързано с Възходящата Трета Октава на Божественото Царство. Това ще рече, че Резонансът на Шуман в Човешкото Царство покачва непрекъснато своя еквивалент на вълновата честота като от 7.83 херца вече е достигнал до великолепието на 13,5 херца.

В началото на 2011 год. тази резонансна честота ще стигне до 14 херца, а до 12.12.2011 год. - края на Галактическия Цикъл - тя ще ескалира до 15 херца. Пикът на резонансната честота ще стигне до своите 17 херца в краткия цикъл на същинското Възнесение през периода 12.12.2012 - 21.12.2012 год. След това ще навлезем в 21 ускорение, което ще е съотнесено към високите честоти на Галактическите Измерения.

Вие, човеците, преминавате и навлизате бавно и постъпателно във висшите вибрации, свързани с по-нисшите слоеве на Божественото Царство...Тъжното е, че това се случва - за сега! - с малко хора, носители и сътрудници на Светлината.
Но това няма да продължава в същия дух и през настъпващата 2011 год....Процесът на Възнесението чрез Духовно Извисяване ще бъде активиран на изключително високо ниво. Така доста от Сътрудниците на Светлината, наши ярки Земни Представители, ще се издигнат във тоновете на Третата Октава...

Нека не забравяме и за Втората Низходяща Октава, в която пребивава Животинското Царство. Издигането и Възнасянето на Човешкото Царство в Селенията на Божественото в Третата Възходяща Октава ще даде прекрасната и невероятна възможност на представителите от Животинския Свят да се Възнесат в Селенията на Човешкото Царство. Представяте ли си само какво великолепие е Цялостта на този грандиозен еволюционен Скок?!

По този начин Духовният Възход на Човечеството ще даде едновременно мощен тласък в структурите на Нисшата Планетарна Йерархия и Висшата Планетарна Йерархия, като ще подсигури изкачването на нейните Йерархичните Представители от Трета в Четвъртата Възходяща Октава, която е израз на Живота във Вселенското Ниво, на Вселенския Свят. Именно в Четвъртата Октава се помещава и 33-то Небесно Ускорение, което е подстъп към излаза на Космичното Ниво. Ето, за този грандиозен скок говорим активно през последните години в Куспида - така наречения Преходен Период, който даде своя начален старт в началото на 70-те години и продължава до днес.

Искам да ви съобщя, че Процесът на Възнесението датира с много по-задна дата от известната вам понастоящем, като се разделя ня три основни етапа...



Първият етап започна тогава, когато се отвори Първият Портал за масово Извисяване на 11.11.1992 год. Втората вълна за масово Духовно Извисяване започна на 12.12.1994 год., когато се отвори действителният Портал за тази цел. Сега с радост искам да ви съобщя, че на 10.10.2010 год. се активира и отвори Третия Портал за масово Извисяване, вълната на който ще приключи през Големия Пиков Интервал на 12.12.2012 - 21.12.2012 год. Дължа да разкрия, че освен това контактите с Галактическата Йерархия още през първото тримесечие на 2011 год. ще бъдат изключително активирани като в същото това време ще започне и нейното пълно разкриване и...появяване.

В резултат на всичките настоящи промени свързани с резонансната вълнова честота се измени и константата на времето, която вече е твърде сгъстена. От обикновените 24 часа на денонощието при резонанс 7,83 херца нейният минимум сега е преобразуван до 11 часа на денонощието при резонанс 13,5 херца - независомо от факта, дали това се приема като официална времева константа или не, дали е оповестено на цялото човечество или не. Така, че не се очудвайте, че не можете да свършите и най-елементарни обичайни задачи и функции, които сте извършвали преди в часовия отсег на наличните 24 часа в денонощието.

В началото на пролетта, а по-точно в края на месец март - веднага след пролетното равноденствие - денонощието вече ще бъде преобразовано в 10 часа, като времето ще продължи да се ускорява все повече и повече до онзи момент, в който ще застане в една събирателна точка, т.е. ще спре. С вероятност това ще настъпи в края на Големия Пиков Интервал на 12.12.2012 - 21.12.2012 год. И точно тогава Земята ще извърши своя грандиозен скок във времето и пространството, където ще се изрази истинската същност на Възнесението.

Какво е необходимо да направите вие за да станете резонантни и синхронни с непрекъснато покачващата се Шуманова вълна?! Просто трябва да овладете и разберете значението, изражението и действието на три водещи и основни фактора: състоянието на емоциите, еуфорията, екстаза и блаженството. Но за да пристъпите към това действие трябва да сте наясно с познавателния механизъм на тези състояние.

В миналият ченелинг със Суварна Вишудха говорехме за света на Нарака - този, който действа в Първата Низша Октава, която е израз на низходящата енергетика, света на Ада. Затова ще започна отново от там. В цялата Галактическа Система единствено човекът е белязан с проявите на емоционалните си тела - физическото и етерното. Нашият Божествен Творец е дарил хората с тези способности за да могат да творят чрез тях, но...те в своето низхождане в Чакрите на Нарака (Ада) доброволно се отказаха от функционалното предназначение на поверените им емоционални тела. Това беше висша форма на безотговорност към самите тях, към всичкото онова, което ги заобикаля, и което е в тях - проявиха безотговорност към Бога/Брахман.

След тази тяхна постъпка се наложи да започнем духовно обучение чрез наши Посланици като Елена Блаватска, Алис Бейли, Рудолф Щайнер, семейство Рьорих и други равнопоставени на тях. Духовното обучение е процес, който може да протече светкавично, но може да се забави и обхване периоди от време изразени в хилядолетия наред. Единици са хората, които постигнаха Просветление за кратко време и след като постигнаха Извисяване се Възнесоха в Петото и Шестото Измерение, откъдето започнаха самите те да обучават други хора под формата на ченелинги.



Фактора, който възпрепятства по-бързото възприемане, овладяване и разбиране на Духовните Науки е свързан преди всичко с неовладяните емоции, които пречат за самоконтрола на Индивида, поради което той пребивава в Нарака/Ада. Това негово състояние се нарича заслепение и невежество. Там, където бушават неовладяните и некотролирани емоции се развихрят всички зловредни и рушащи Адови Структури и не може да съществува, и се проявява нищо съграждащо, нищо възходящо...

Нашата Посланичка Суварна Вишудха дълго време говореше за синхронизирането на триединството Индивид, Личност и Душа, които вливайки се в едно цяло достигат обединението на своята Монадична Структура. Тя прие и понесе много хули и обиди, породени от човешкото неразбиране и невежество, но това е само една малка част от кармичните уроци на Земята. Сега аз вместо нея ще преповторя какво представлява значението на Индивида, Личността и Душата.

Всички видове по Земята съотнесени към Минералното, Растителното и Човешко Царство не са надарени с разсъдък, поради което остават да се проявяват и развиват само като...видове. На Земята единствено човекът като вид е надарен с разсъдък, поради което се различава от останалите други видове. Именно и заради това бива определен като Инди-вид. Инидивидът се изразява чрез физическото и етерното си тяло. Той действа чрез своите емоции, както и породените чувства, и желания от тях. А емоциите, чувствата и желанията са вибрации от най-низше естество. Те са царете на слепотата. Емоцията е понятие, изразяващо психологичното състояние на Индивида, повлияно от различни субекти и обстоятелства.

Тя е белег на човешко качество на високо интензитетно състояние, на силна краткотрайна възбуда, временно психологическо състояние, което под формата на чувство може да премине в продължително психологично отношение към определен обект/субект. Това проявление на емоцията е етикет за яркото отражение на разделението. Емоцията тече в две основни направления: негативно и позитивно. Негативните емоции (чувствата и желанията) са болест, която търпи развитие и преминава в патологични и разрушителни процеси. Така стигаме до заключението, че Индивидът е носител на болести, които естествено въздействат върху Майката Земя като й вредят. Индивидът е неосъзнато и безотговорно същество.

Позитивната страна на проявяващите се емоции обаче може да достигне своя връх и да доведе Индивида до съответно Просветление и правилно разбиране за взаимосвързаностите в Системите на Живота като Космическо Единно Цяло. Това обаче може да се случи единствено тогава, когато те бъдат поставени под самоконтрол. Едва тогава вече Индивидът приема значението на своята същност, Личността, която от собствена страна може да се докосне до проявлението на...Щастието. Личността се изразява едновременно чрез етерното и астралното тяло.



Затова бяха взети мерки от Планетарната Йерархия да се започнат активни духовни обучения за изцелението на Индивида и съответно укрепването на планетата Земя. Така стигаме да обяснението какво е Личността. Личността действа и се изразява чрез физическото тяло на човека. Личността представлява пробуденият и осъзнат Индивид, който излиза от собственото си утеснение на ума, заслепен в невежеството и незнанието си, осъзнавайки, че е част от общата Творческа Божествена Единица, с която е взаимосвързан на всички съществуващи видими и невидими нива. Личността е човешко изражение, което контролира своите пагубни емоции (чувста и желания). Те по принцип биват изразявани под формата на мечти и фантастични представи...

А всяка една мечта е съответна илюзия, майя, пълна измама, която пребивава единствено в Нарака/Ада. Тук е време да обясня какво представлява точно Щастието? Щастието е процес и реакция на Личността. То е белег единствено на Осъзнатата Личност, защото тя може да контролира своите емоции (чувства и желания), само тя може да разбира своята лична удовлетвореност, което разбиране я прави уникална и...Щастлива. Разбирането за щастието е първия и основен градивен елемент изразяващ се на всички нива във Втората Възходяща Октава (Балансиращата Октава). За да сте съвсем наясно всички с Втората Октава ще ви припомня нейните основни чакри: Муладхара, Свадхищана, Манипура, Анахата, Вишудха, Аджна и Сахасрара.

Физическото и етерното тяло, в които се вихрят емоционалните структури бива контролирано прекрасно, когато човекът е осъзнал баланса и хармонизацията на Втората Октава. Тогава той вече е в състояние да борави с целия набор от вибрационните честоти на всички чакри помещаващи се във тоналностите й. Така става балансиран, хармоничен и овладян, като започва да пребивава в удовлетвореността на Щастието.

Когато човешкото същество е постигнало усещането за Щастието се намира в състояние на...еуфория. Еуфорията е състояние на ума, при което човек се чувства силно щастлив. Тя тече в две направления - позитивно и негативно. Много важно е, когато човешкото същество стигне до елемента Щастие да успее да се задържи плавно и спокойно в неговото ниво - без да позволява на емоциите, които продължават да го провокират хвърляйки го отново в Нарака/Ада от неудовлетворени чувства и желания. Това обикновено се изразя под формата на...духовно високомерие, надменност, гордост и горделивост.



Искам тук да отбележа, че Сутала Чакра, която е израз на натрапчивата и силна ревност, отмъщението, завистта и омразата пряко е свързана с Манипура. Манипура Чакра е третата чакра от Втората Октава - основен център и носител на все още нестихващите емоции (чувства и желания), лична власт, чувствителност и Его. Точно тя е и отражението на развихрените духовно високомерие, надменност, гордост и горделивост, които хвърлят Личността в пагубното блато на фанатизма. Затова е необходимо човешкото същество да проявава голяма бдителност и наблюдателност, за да може да налага самоконтрол над подобни явления. В противен случай скорострелно изпада в дисфория и попада отново под влиянието на Сутала Чакра в огъня на Нарака/Ада.

Ще добавя още, че другите елементи за постигане на еуфория са наркотиците, генетичните увреждания на физическото тяло съотнесени към неговата вътрешна химия, както и последиците от напрежението и стресовите ситуации, застигнали човека в неговото натоварено ежедневие. Затова трябва да бъдат избягвани и умело контролирани.

Позитивното направление на еуфорията се изразява в овладяването и преодоляването на нейните негативни проявления. За целта обаче на Личността й се налага изцяло да опознае себе си, наред с всички нейни скрити вътрешни механизми на характеровите слабости и най-вече безброй комплекси. Това може да бъде както кратък, така и много дълъг процес свързан с много прераждания. Когато бъде постигнат и този процес в духовното развитие на човешкото същество, тогава то започва да изпитва Божествената Радост.

Божествената Радост е качество на Душата, нейн съвършен израз и се нарича...Екстаз. Душата се изразява чрез астралното тяло. Екстаза също протича в две направления: негативно и позитивно. Екстазът означава освобождение, излизане извън затвора на физическото тяло и сливане с Душата. Човешкото същество чрез екстаза излиза извън всички свои черупки и ограничения - физическата обвивка, всички аурични пластове, защити, Егота, удобства...

Човек може да излезе в екстаз по четири начина: чрез Божията Воля и Сила, чрез Медитация, чрез опиати и по време на проявени налудности. Първите два начина са естествени интелигентни прояви, а останалите два са опасни и пагубни за Личноста. Опитатите задължително трябва да не се употребяват, а налудностите да се овладяват, защото в противен случай Душата може да се слее със своята Монада, а Сутратман (сребърната нишка на живота) окончателно прекъсната като настъпи разраждане/смърт на физическото тяло. Когато Личността се слее с Екстаза на Душата едва тогава се сдобива с невероятната възможност за усещането на Блаженството, защото само тогава Монада обръща внимание на Душата и активно започва да се интересува от нея.

Блаженството е качество за хармонията с Монадата. За да изпаде в Блаженство едно човешко същество, то трябва да се е изпълнило с вътрешна тишина вътре в себе си. Трябва да се е осъзнало на подсъзнателно и несъзнателно ниво като хармонизира със силата и вибрацията на пълното удовлетворение. Себепознанието, себеусъвършенстването и себеконтролът са Ключът към Блаженството. Съществува три вида Блаженство: на тялото, ума и Духа. Блаженството на тялото се изразява в здравето, блаженството на ума — в знанието, блаженството на Духа - в Познанието.

Когато човешкият Индивид премине през всичките тези проявления и се слее с Монадата си, тогава е изпълнен с целият процес на Антахкарана. Когато е изпълнен с целият действащ и активен Антахкаричен процес, тогава е в състояние да владее напълно своята Меркаба. Искам да отбележа, че в планетарната система на Земята съществуват 60 хиляди милиона Монади, всяка от които поражда по 12 Души, а от своя страна всяка Душа е изпълнена от Присъствието на 12 Личности. Това означава, че всяка Монада притежава 144 Личности, което умножено по 60 хиляди милиона Монади ще даде броят на хората, които се трудят в тази планетарна система.



Затова всички ние от Шестото Измерение на Лъчистите Тела през настоящата 2011 година активно ще се изразяваме чрез всички наши земни Посланици като Суварна Вишудха (Селена), като обясняваме в Послания чрез тях какво трябва да сторите вие хората, за да активирате и изчистите от всякакви замърсявания вашите тела и да се слеете със своите Божествени Същности. Познанието вече няма да се дава лъжичка по лъжичка, както беше до преди едно известно време, а ще се излива бурно като из ведро. Остана много малко време за да се пробудят всички човешки същества, за да проумеят, че са свободни Личности изразяващи се чрез своята свободна воля и право на избор, за да престанат да живеят в утеснението и ограниченито на умовете си изпълнени от край до край само със страх и неразбиране на Живота.

Това време ще бъде използвано най-рационално и ползотворно, защото за да настъпи Пълното Възнесение е необходимо всички човешки същества да резонират на честотите на искрящата и лъчиста Божествена Светлина. Така или иначе този процес ще се състои, защото и без това беше отлаган няколкократно поради факта, че човешките същества нехаеха, и все още нехаят, за собственото си съществуване и извисяване, те нямаха и все още голяма част от тях нямат, необходимата готовност за Пълното Възнесение.

И за да не се налага насилственото им прехвърляне в Четвъртото и Петото Измерение, ние, носителите на Лъчистите Тела, призоваваме всички земни жители да обърнат и насочат вниманието върху себе си и вътре в себе си, да се възползват от Познанието, което им даваме доброволно с цялата си Обич и Любов към тях, за да могат да постигнат себеусъвършенстването в един кратък и разумен срок, и да се слеят чрез Блаженството с Монадите си. Това ще им подсигури безопасното пътуване в грандиозният Галактически Скок през декември, 2012 год.

Аз Съм Светлината, Аз Съм Любовта, Аз съм Озарението, Аз Съм Разбирането и Просветлението!
Аз Съм Бабаджи Нагарадж от Шестото Измерение на Лъчистите Тела! Аз Съм в Брахман...


ОМ АУМ.
ОМ НАМАХ ШИВАЯ...


Ченелингът е със запазено авторско право на Н.Т.Н.-СЕЛЕНА


_________________
Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейлаICQ Номер Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


НАЧАЛО / Към уебсайта

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css
Translation by: Boby Dimitrov